Jak to bylo? Bakalovci uvedli výrok ministra Pilného, ten dostal pár facek. No a teď...

27.09.2017 12:05

Server iHNed.cz zveřejnil dnes do svého dva dny starého článku částečnou omluvu za zveřejnění slov ministra financí Ivana Pilného (ANO), jenž vzbudil poprask. Týkal se profitu ze zajišťovacích příkazů. A jak nyní server uvádí, ministerstvo Pilného vyjádření rozporuje, redakce si za ním ale stojí.

Jak to bylo? Bakalovci uvedli výrok ministra Pilného, ten dostal pár facek. No a teď...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Pilný

„Omlouvám se za zlikvidované firmy, ale peníze šly do státního rozpočtu, mají z toho prospěch všichni lidé,“ měl říci šéf státní kasy Pilný. Původně článek tvrdil, že se tak stalo na jednání rozpočtového výboru, nyní se však server omlouvá. „V původní verzi textu jsme chybně uvedli, že ministr tato slova pronesl na jednání výboru. Za chybu se omlouváme,“ píše se na serveru, jenž patří do portfolia podnikatele Zdeňka Bakaly. Text článku je nyní opraven tak, že uvádí, že Pilná svá slova řekl při odchodu z jednání rozpočtového výboru. 

Mnohé kolegy zákonodárce Pilný tímto výrokem, jenž míří k otázce zajišťovacích příkazů a neoprávněně zlikvidovaných firem, rozčílil. Jak dnes píše server iHNed.cz, Ministerstvo financí toto vyjádření ministra Pilného rozporuje.

Původní text ZDE.

„Redakce si za vyjádřením ministra, které uvedl při odchodu ze sněmovny, stojí a přidáváme doslovné vyjádření, které ministr pronesl před poslanci: ‚V těch případech, kterých není opravdu mnoho, kdy soud označil postup daňové správy za nesprávný, jsem se omluvil, ale jako ministr financí a ne šéf daňové správy, přestože jsem to jako ministr nezavinil. Na daňovou správu, která excelentně vybírá daně a profitují z toho všichni občané, však nelze pořádat mediální štvanici‘,“ zmiňuje dnes server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…