Jakl vypočítal premiérovi, kolik bude stát občany slíbená rychlobruslařská hala

02.04.2014 15:19

Ministerský předseda z ČSSD Bohuslav Sobotka při své návštěvě v Novém Městě na Moravě přislíbil, že vláda bude zvažovat vybudování jednoho z olympijských center - konkrétně rychlobruslařské haly právě v Novém Městě.

Jakl vypočítal premiérovi, kolik bude stát občany slíbená rychlobruslařská hala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Jakl, tajemník bývalého prezidenta Klause

Ladislav Jakl, někdejší ředitel politického odboru Kanceléře prazidenta republiky z dob prezidentování Václava Klause, se do ministerského předsedy ironicky opřel ve svém komentáři. „Štědrý premiér Sobotka slíbil, že z našich peněz nechá postavit v Novém Městě na Moravě halu pro rychlobruslení. Kdo by to těm bruslařům nepřál. Ale kdo by to přál poplatníkům? Asi každý, zdá se,“ píše Ladislav Jakl ve svém ironickém komentáři.

A vypočítává: „Hala má přijít na nějaké dvě miliardy. Pokud se má amortizovat za deset let, dělá to s úroky už miliardy tři. Když bude hala otevřena šest měsíců 12 hodin denně (rád bych věděl, co tam po tu dobu kdo bude dělat, ale dobrá), přijde jedna hodina na nějakých 140 tisíc. S provozními náklady na něco přes 200 tisíc. Každou hodinu.“

  • Celý článek Ladislava Jakla si můžete přečíst ZDE.

Připouští, že vedle pěti domácích olympioniků halu může využívat i mládež. Možná z ní vyrostou další olympijští vítězové, poznamenává.

„Máme to ale premiérem velkého granda. A třeba bude stejně štědrý i k pomalobruslení. Nebo k nebruslení. Nebo k jiným zábavám, ve kterých máme na mezinárodní úrovni pět lidí,“ pokračuje Ladislav Jakl.

Podle jeho názoru si totiž podporu zaslouží úplně všichni. „A tak všichni budou platit podporu všem. Tedy přímo ne, ale přes pana Sobotku. Nejdřív dají všechny své peníze jemu a pak on všechny rozdělí mezi ně,“ uzavírá své zamyšlení někdejší Klausův úředník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…