Jana Černochová napsala čtenáři o osobnostech v Nečasově vládě

30.06.2014 19:28

Poslankyně ODS Jana Černochová kritizuje postupy ministryně spravedlnosti Heleny Válkové – je totiž opoziční poslankyní, takže je to v podstatě její práce. Když se jí čtenář ParlamentníchListů.cz zeptal, zda tedy ve vládě Petra Nečase byli odborníci, odpověděla, že dává přednost osobnostem.

Jana Černochová napsala čtenáři o osobnostech v Nečasově vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

„Kritizuji postupy paní ministryně Válkové, a to pro jejich nepřijatelnost. Je to z mé strany jednak trvání na dodržování postupů, jak je to v demokratické společnosti zvykem. Pak si také myslím své o jejích výrocích na téma protektorátu a nenechávám si to pro sebe, stejně tak hodnotím její vztahy a personální politiku. Jsem opoziční poslankyně demokratického Parlamentu. Je to moje práce,“ píše Jana Černochová na svém profilu.

Čtenář ParlamentníchListů.cz se jí také zeptal, zda si myslí, že v Nečasově vládě byli odborníci. „Ptáte se na odborníky, já dávám přednost osobnostem, k těm mám důvěru,“ odpověděla mu poslankyně ODS.

Další čtenář jí pak položil otázku, zda by nebylo lepší, kdyby Česká republika měla armádu, která by se neangažovala v zahraničí. „Fakt, že jsme součástí severoatlantické aliance, je pro mne zárukou bezpečnosti nejen u nás. A skutečnost, že se jako schopní a hodnotní členové podílíme na zahraničních misích v nebezpečných oblastech, tak na tu jsem, vážený pane, pyšná. Jistota, že se za nás v případě ohrožení někdo bude brát a ochrání naší svobodu, je pro mne skutečně jedním z nejdůležitějších pilířů v tomto světě,“ odvětila mu Černochová.

Otázky a odpovědi Jany Černochové ZDE

Co se týče zrušení pokuty premiérovi Bohuslavu Sobotkovi kvůli navrhnutí Andreje Babiše ministrem, tak má Černochová jasný názor. Pokutu premiérovi udělil úřad Prahy 1. „Přijde mi to v pořádku. Pan premiér je také občan a my bychom na to neměli zapomínat. Úředníci řeší podněty padni komu padni a já to považuji za správné. Opak by mne znepokojil,“ uvedla poslankyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…