Janouškův nástup do vězení se odkládá. Přetížená soudkyně nestíhá

14.10.2014 21:06

Lobbista Roman Janoušek, který má nastoupit na čtyři a půl roku do vězení za to, že před dvěma lety srazil v opilosti svým vozem ženu, se zatím nástupu do vězení bát nemusí. Pražský vrchní soud požádal podle informací Českého rozhlasu o další čas na vypracování rozhodnutí.

Janouškův nástup do vězení se odkládá. Přetížená soudkyně nestíhá
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

„Lhůta pro vypracování rozhodnutí je v tomto případě ve všech trestních věcech 20 pracovních dnů. Včerejšího dne předsedkyně senátu, která spolu se svým senátem soudila v mezidobí několik trestních věcí, požádala náměstka pro věci trestní našeho soudu o prodloužení lhůty,“ vysvětlil mluvčí Pražského vrchního soudu Jan Fořt, proč soudkyně nestihla vypracovat rozsudek v termínu. 

Rozhodnutí mělo přitom být vyhotoveno do dneška. Janoušek by navíc mohl dosáhnout i dalších odkladů ze zdravotních důvodů, v poslední době opakovaně prohlašoval, že mu po zdravotní stránce není právě nejlépe, neboť se v minulosti musel podrobit závažné operaci mozku.

Roman Janoušek byl odsouzen za to, že v dubnu 2012 v opilosti svým vozem srazil ženu, která se mu snažila zabránit v ujetí od vzájemné dopravní nehody. Janoušek stále trvá na tom, že ženu vietnamského původu ze svého vozu neviděl. V první instanci byl odsouzen na tři a půl roku, soudkyně Vrchního soudu mu v odvolacím řízení ještě rok přidala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…