Je nevyzrálý. Nemějte starost. Dryml a Dienstbier se do sebe pustili v ČT

02.08.2012 23:01

Podle Jiřího Dienstbiera se Vladimír Dryml, který ve čtvrtek odešel z ČSSD k zemanovcům, snažil svoji už bývalou partaj vyprovokovat. Dělal to prý už celý poslední půlrok. Dryml si o něm však naopak myslí, že je nevyzrálý.

Je nevyzrálý. Nemějte starost. Dryml a Dienstbier se do sebe pustili v ČT
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Senátor ČSSD Jiří Dienstbier v pořadu Události, komentáře

Senátor Vladimír Dryml ve čtvrtek odešel z ČSSD a přestoupil k zemanovcům. V ČT pak vyhrožoval, že po krajských volbách ho budou možná následovat i další senátoři. „On ve skutečnosti přestoupil k zemanovcům už před půl rokem a podle toho se taky choval,“ rýpnul si do něj Jiří Dienstbier. Na mysli měl fakt, že Dryml sháněl podpisy na prezidentskou kandidaturu Miloše Zemana.

„Snažil se nás vyprovokovat, abychom ho vyhostili z klubu,“ vyprávěl v Událostech, komentářích. Podle Dienstbiera se ale ČSSD rozhodla nedělat z Drymla obětního beránka, a tak čekali na jeho vlastní odchod.

Dryml se však nenechal a komentoval fakt, že Dienstbier kandiduje na prezidenta. „Myslím si, že kandidát ČSSD Jiří Dienstbier (a já ho mám docela rád) je mladý člověk a nevyzrálý,“ prohlásil. Podle něj byl jen dva roky senátorem a nemá s politikou valné zkušenosti. Moderátor také připomněl fakt, že o něm Dryml kdysi řekl, že je nejzadluženějším senátorem.

„Mě těší dojemná péče kolegy Drymla o mou osobu,“ prohlásil ironicky Dienstbier. „S mými financemi si kolega Dryml skutečně nemusí dělat starosti,“ dodal. To, že je v Senátu nejzadluženější, však potvrdila i sama ČT.

„Tady vidíte, jaká je situace v ČSSD, kde se navzájem osočují,“ pokračoval Dryml, když Dienstbier mluvil o dopisu Jaroslava Palase a zastal se proti němu předsedy Bohuslava Sobotky. „Je to prostě tak, strčíme hlavu do písku, nebudeme nic řešit, ono se to vyřeší samo. Komu se to nelíbí, tak toho se zbavíme a nebo ho znemožníme,“ dodal bývalý sociální demokrat.

„Trocha pokory by slušela i panu Dienstbierovi,“ pokračoval. „Prezidentský kandidát měl jít napříč politickým spektrem. A měl to být Miloš Zeman,“ uzavřel.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…