Je to vrchol mé kariéry, říká kandidát na ústavního soudce

16.03.2012 17:52

Hostem pořadu Dvacet minut Radiožurnálu byl v pátek kandidát na ústavního soudce a bývalý poslanec ČSSD Zdeněk Koudelka. Na otázku, proč si ho prezident Václav Klaus jako kandidáta vybral, ale neodpověděl.

Je to vrchol mé kariéry, říká kandidát na ústavního soudce
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

„Když jsem tuto nabídku od prezidenta republiky dostal, tak si jí vážím,“ řekl Koudelka. „Je to vrchol mé kariéry,“ dodal. Nedokázal ale vysvětlit, proč si ho Klaus vybral. Uznal však, že s ním v mnoha zásadních věcech souhlasí.

Vynikající sociální demokrat

„Já panu prezidentovi do hlavy nevidím,“ hájil se. Podle Klause je Koudelka vynikající sociální demokrat. „Známe se z Poslanecké sněmovny,“ uvedl Koudelka. Bývalý poslanec ale také řekl, že jsou věci, ve kterých se s prezidentem v názorech rozcházejí. „Máme odlišný pohled na otázku profesní samosprávy,“ tvrdí.

Také popřel, že by mu při volbě mohlo v Senátu pomoci, že byl poslance za ČSSD. „To, že jsem příslušníkem ČSSD, to mi u někoho může škodit i naopak,“  myslí si. „Nelze říci, že má příslušnost mi může pomoci,“ dodal Koudelka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

10:21 Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

Staří, v ekonomických problémech, nevzdělaní. Takoví jsou dle společného projektu agentury STEM a Če…