Joch zůstává poradcem pražského primátora. Dostane za to 140 tisíc

24.04.2014 19:40

Pražský primátor Tomáš Hudeček z TOP 09 bude pokračovat ve spolupráci s publicistou a bývalým poradcem někdejšího premiéra Petra Nečase Romanem Jochem. Uzavřeli spolu smlouvu. Hudečkovi bude Joch radit v mediální oblasti. Původně spolu navázali spolupráci už v době, kdy Joch dostal od Nečase vyhazov kvůli ostré kritice prezidenta Václava Klause.

Joch zůstává poradcem pražského primátora. Dostane za to 140 tisíc
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Roman Joch v pořadu České televize Hyde park

Bývalý Nečasův poradce pro oblast lidských práv a zahraniční politiky se v roce 2012 na svém internetovém blogu vyjádřil k útoku, při kterém šestadvacetiletý muž vystřelil na Klause z pistole. Joch vyslovil nesouhlas s názorem, že útok v Chrastavě na Liberecku byl atentát. Naznačil, že Klaus se po incidentu choval zbaběle.

Nečas se od Jocha distancoval

Tehdejší premiér se vzápětí od Jochova vyjádření distancoval a ukončil s ním spolupráci. Vzápětí s ním uzavřel smlouvu Hudeček, který tehdy působil jako první náměstek pražského primátora.Tehdy sdělil, že si Jocha váží a s většinou jeho názorů se ztotožňuje.

Nová smlouva, kterou Praha s Jochem uzavře, bude na šest měsíců za maximálně 140 tisíc korun bez DPH. Její znění schválila rada města. Joch bude politikům radit ohledně mediální strategie a bude mimo jiné připravovat veřejné projevy a vystoupení. Joch je považován za neokonzervativce a výrazného stoupence americké velmocenské politiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…