John ztratil důvěryhodnost jako novinář už dávno, napsal slovenský deník

02.11.2012 9:20

Rozhodnutí předsedy strany Věci veřejné (VV) a poslance Radka Johna věnovat se kromě politiky také své dřívější profesi novináře je podle slovenského listu Sme příkladem nepřípustného střetu zájmů. John získal angažmá v nakladatelství Empresa Media. Informuje ČTK.

John ztratil důvěryhodnost jako novinář už dávno, napsal slovenský deník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John na zasedání VV

Pokládat Johna za investigativního novináře bylo podle Sme omylem už před 15 lety, protože ve svém nejznámějším televizním pořadu dělal moderátora. "Dělal to v televizi opředené skandály majitele bažícího po moci a přisluhující politikům ochotným chránit tohoto majitele před spravedlností za jeho podvody," poznamenal deník, podle kterého se John sám zaplétal do podezření z korupce. John odešel z Novy v roce 2009, poté, co se v médiích objevily podrobnosti o jeho angažmá v kontroverzní společnosti Ora print.

John přišel o důvěryhodnost dávno před vstupem do politiky

"O důvěryhodnost jako novinář přišel John dávno před vstupem do politiky. Ta pro něj byla záchranou, pokusem vybudovat si na ostatcích popularity nové živobytí. Vstoupil ale do strany, která vznikla přímo s cílem korupčního vysávání státu, a kryl její činnost," uvedl komentátor.

Deník připomněl, že před volbami John podepsal závazek, že bude vyvíjet jen činnost v prospěch VV a že nebude v mediích vyjadřovat názory odlišné od postojů strany. "Johnova tvrzení, že se vrací k novinařině, aby mohl odkrývat korupční kauzy, jsou po tom všem k popukání," tvrdil list.

Empresa Media většinou vydává bulvár. Většině kolegů by John neměl překážet

Za překvapivou označil ochotu vydavatelství politika zaměstnat. "Empresa Media vydává většinou bulvár, který etiku moc neřeší, většině kolegů by tak John překážet neměl. Vydává ale i časopis Týden, který si dosud zakládal na pověsti seriózního média a ve kterém pracují i slušní novináři," napsal deník s tím, že s Johnem by z pověsti týdeníku, ani novinářů nezůstalo nic.


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …