Sněmovna musí odvolat pana Johna ze všech funkcí, hřmí premiér Nečas

01.11.2012 20:36

Premiér Petr Nečas (ODS) si nedovede představit, že by předseda Věcí veřejných Radek John zůstal ve sněmovních funkcích i po svém angažmá v médiích. Předseda poslanců vládní TOP 09 Petr Gazdík dnes vyzval Johna i ke složení poslaneckého mandátu. Reagovali tak na informace, že John podepsal smlouvu s nakladatelstvím Empresa Media, kde se hodlá věnovat žurnalistice. Za problematické považují Johnovo rozhodnutí i další politici, prezident Václav Klaus, šéf komunistů Vojtěch Filip či místopředseda Senátu Přemysl Sobotka.

Sněmovna musí odvolat pana Johna ze všech funkcí, hřmí premiér Nečas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

"Jsem přesvědčen, že toto skandální propojení politiky, byznysu a médií nemůže pokračovat," sdělil Nečas České televizi a iDnes.cz. Podle předsedy ODS nemůže Sněmovna postupovat jinak, než "odvolat pana Johna ze všech funkcí, ze všech pozic, včetně výborů, ve kterých je".

John je předsedou bezpečnostního a členem mandátového a imunitního výboru. Je také členem komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. Sám dnes uvedl, že za souběžnou prací poslance a novináře střet zájmů nevidí. Komentáře politiků prý vnímá pozitivně. Vzkázal jim, ať se bojí, pokud kradli.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …