Jourová přiznala: Ano, máme problémy. Babiš se zlobí oprávněně

16.06.2014 12:45

Hnutí ANO má problém, s regiony se nedostatečně komunikuje a chybí lidé na komunální kandidátky. Kritiku předsedy Andreje Babiše si vyslechla i místopředsedkyně Věra Jourová, která slíbila, že se bude hnutí více věnovat.

Jourová přiznala: Ano, máme problémy. Babiš se zlobí oprávněně
Foto: Hans Štembera
Popisek: 1. místopředsedkyně hnutí ANO Věra Jourová

„Samozřejmě, kritika pana předsedy mířila i na mě a já mám dostatek sebereflexe, abych si to i bez jeho kritiky uvědomovala. Že je potřeba, abych se do řízení hnutí víc zapojila – tím spíš, že jsem jediná místopředsedkyně,“ uvedla pro server Echo24.cz Věra Jourová.

Předseda Andrej Babiš si totiž stěžoval už během voleb do Evropského parlamentu. Po vyhlášení výsledků tehdy prohlásil, že ANO mohlo získat více hlasů, kdyby stranická základna volby nepodcenila. „Situaci jsme si rozebrali. A skutečně si myslím, že pan předseda Babiš s tím zůstal tak trochu sám. Že jsme my kolem něj hodně řešili resortní věci,“ připouští Jourová.

Na samotné hnutí si ministryně pro místní rozvoj prý najde více času. Nyní chce zapojit regiony do nově vytvářených odborných komisí. Také prý bude více komunikovat s organizacemi, kterých má hnutí ANO už skoro 150.

Regiony si totiž stěžují, že s nimi pražská centrála málo komunikuje. „Je to strašně personálně podceněné. V centru sedí dva lidi pro všechno, kteří mají zoufale moc práce, a ta komunikace prostě vázne. Je to potřeba personálně posílit,“ říká i poslanec Ivan Pilný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…