Jsem jako Jágr, vykládal Bursík. A schytal za to tento ošklivý výsměch

23.02.2014 7:29

Bývalý předseda Strany zelených Martin Bursík se stal šéfem Liberálně ekologické strany (LES) a opět by si přál uspět na české politické scéně. V rozhovoru pro sobotní vydání MF Dnes sám sebe přirovnal k hokejistovi Jaromíru Jágrovi.

Jsem jako Jágr, vykládal Bursík. A schytal za to tento ošklivý výsměch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Bursík

Na otázku, proč pořád střídá politické strany, Bursík deníku odpověděl: „U mě nejlépe na tu otázku odpověděl Jaromír Jágr, když se ho ptali, proč střídá týmy. On řekl, že hraje pořád stejný hokej. Já jsem samozřejmě člověk kriticky uvažující, a jak říkají buddhisté – nejlepší poučení člověk čerpá z vlastních chyb. Není to tak, že bych se neměnil. Ale v principu jsem pořád ten samý Bursík.“

Jeho odpověď nyní glosuje redaktor Reflexu Viliam Buchert. Podle jeho názoru totiž Bursík vůbec nepochopil, že Jágr sice hraje pořád stejnou hru, tedy hokej, ale že on sám ho hraje už zcela jinak než kdysi.

„Bývaly doby, kdy byl Jágr nejlepším hokejistou na celém světě, ale ty jsou dávno pryč. Rád by sice ještě něco velkého vyhrál, ale ani to se už zřejmě nepovede. To nejlepší už má za sebou, teď nastal čas stavět Jaromíru Jágrovi sochy. Pokud chce být Bursík jako on, tak v politice už neuspěje. To nejlepší (nebylo zase toho málo) už má také za sebou,“ míní redaktor.

Je ještě možnost vyhrát. Ale ne v politice

Poukazuje na skutečnost, že Jágr i Bursík jsou pořád ve středním věku a oba finančně zabezpečení, mohou se tak prý věnovat něčemu jinému, než je hokej či politika. „Jinde jsou ještě možnosti vyhrávat,“ vzkazuje jim oběma Buchert.

Bursíka motivuje snaha zlepšit životní prostředí, je vystudovaný ekolog a politický liberál. Od zelených odešel také kvůli tomu, že strana tři čtvrtě roku nedokázala přijmout usnesení, jež by ji vymezilo proti komunistům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…