Jste málo pravicoví, vzkázal podnikatel Babišovcům a opustil jejich kandidátku

26.09.2013 18:17

Podnikatel a bývalý poslanec za ODS Tomáš Březina oznámil, že odstupuje z čela středočeské kandidátky hnutí ANO. Svůj krok odůvodnil tím, že ANO je pro něj nedostatečně pravicové.

Jste málo pravicoví, vzkázal podnikatel Babišovcům a opustil jejich kandidátku
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Ing. Tomáš Březina, v letech 1996 – 1998 poslanec sněmovny nejprve za ODS, později za Unii svobody, je zakladatel a ředitel společnosti BEST, a.s, vyrábějící betonové stavební prvky, dlažby a související prvky pro pozemní stavby, zpevněné plochy a zahradní architekturu. Před volbami o něj měla zájem ODS, ale on dal přednost hnutí ANO Andreje Babiše. Nyní přiznal, že se nejspíš nerozhodl dobře.

„Na pozici kandidáta hnutí jsem vstupoval s vědomím, že pojem a hlavně výkon politické pravice v českém politickém spektru je po zkušenostech občanů ČR zejména s TOP 09 a s ODS v minulých letech zcela zdiskreditován a zdevastován. Velmi jsem chtěl v politickém uskupení ANO svým malým dílem přispět ke znovuobnovení reálné politické pravicové scény. Nejsem si však postupem času jist, že se mně tento úkol může podařit,“ napsal Tomáš Březina v rezignačním dopisu adresovaném předsedovi ANO Andreji Babišovi.

Vyjádření ANO ZDE

„Je nám to moc líto, pana Březiny si vážím, byl by to skvělý kandidát s velkými zkušenostmi, nicméně jeho rozhodnutí respektujeme a jako široce rozkročené středové hnutí držíme dál při sobě,“ komentoval adresát Březinův krok s dodatkem, že se s odstoupivším kandidátem ještě v pátek sejde.

Tomáše Březinu nahradí v čele středočeské kandidátky Babišova hnutí bývalá starostka, zastupitelka a nynější předsedkyně hnutí ANO ve Středočeském kraji Jaroslava Jermanová, která byla doposavad na druhém místě kandidátní listiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

14:40 Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

Jako každý rok se v Kolíně i letos bude konat festival dechovky Kmochův Kolín. Na své si nicméně při…