K platformě Peake se přidal Radim Vysloužil

21.04.2012 15:59

Karolína Peake ulovila dalšího poslance pro svůj rodící se sněmovní klub. Přidal se k ní Radim Vysloužil, který už ve čtvrtek odstoupil z funkce šéfa středočeské organizace Věcí veřejných.

K platformě Peake se přidal Radim Vysloužil
Foto: Archiv
Popisek: Poslanec Radim Vysloužil

Peake má tak na své straně sedm zákonodárců. K založení poslaneckého klubu je třeba celkem deset poslanců, takže jí do pondělka, termínu, který ji určil premiér Petr Nečas, zbývá sehnat ještě dva poslance. Mezi kandidáty jsou exmístopředseda VV Milan Šťovíček a Otto Chaloupka, který sice Právu vzkázal z USA, že zůstává ve VV, ale sleduje situaci a podporuje vládu.

K politické kultuře jsme nepřispěli

Vysloužil ve svém prohlášení, které má k dispozici server Novinky.cz k dispozici uvedl: „Po dlouhém zvažování jsem se rozhodl opustit poslanecký klub Věcí veřejných a ukončit členství ve straně Věci veřejné. Poslední dny pro mne byly velmi náročné, protože na obou stranách mám své přátele. Nejsem člověk uspěchaných gest a chtěl jsem si vyslechnout osobně důvody pro mne nečekaného kroku Karolíny Peake, probrat celou situaci v rodinném kruhu a s nejbližšími přáteli. Sám jsem byl dlouhodobě nespokojen s naší prezentací a kroky, které jsme činili."

"Jelikož je pro mne zásadní, aby vláda, ve které se nám již podařilo dokázat mnohé z programu a principů, na základě kterých jsme do Poslanecké sněmovny a vlády za Věci veřejné vstupovali, měla možnost dokončit svůj program, neboť alternativou je pouze vláda sociální demokracie s podporou komunistů, rozhodl jsem se k tomuto kroku. Je nutno říct, že jsme veřejným vystupováním k politické kultuře opravdu nepřispěli a nebylo díky tomu možné ukázat na všechno dobré, co se nám podařilo. V tomto se proto ztotožňuji s principy, které chce nyní prosazovat Karolína Peake," napsal Vysloužil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…