K volbám do Poslanecké sněmovny se ve všech regionech přihlásilo 21 uskupení

18.08.2017 21:53

K říjnovým volbám do Sněmovny se ve všech krajích přihlásilo 21 volebních uskupení z celkového počtu 31, která své adepty na poslance letos přihlásily. Čtyři mají své zástupce pouze v jednom kraji či v Praze, další dvě dala dohromady po dvou kandidátkách. Vyplývá to z údajů, které má ČTK k dispozici.

K volbám do Poslanecké sněmovny se ve všech regionech přihlásilo 21 uskupení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební zákon, ilustrační foto

Ve všech regionech včetně Prahy nabídly své adepty na poslance všechny hlavní parlamentní strany, tedy ANO 2011, ČSSD, KSČM, ODS, TOP 09, KDU-ČSL a STAN. Celorepublikové pokrytí mají rovněž hnutí SPD Tomia Okamury, Strana práv občanů, Piráti, Zelení, Svobodní, Realisté, Rozumní a ODA.

Plný počet kandidátek přihlásily také Dělnická strana sociální spravedlnosti, Řád národa – Vlastenecká unie, Blok proti islamizaci – Obrana domova, Referendum o Evropské unii, republikánská strana Miroslava Sládka a nové uskupení Sportovci pro společnost.

Pouze v Karlovarském kraji chybí Cesta odpovědné společnosti, podobně jako nové uskupení Radostné Česko namířené proti elektronické evidenci tržeb, které navíc nekandiduje ani v Libereckém kraji. Uskupení Dobrá volba 2016, které založil bývalý místopředseda TOP 09 Pavol Lukša, nemá kandidátky ve třech regionech, Česká strana národně sociální ve čtyřech.

Občané 2011 mají zastoupení jen v Praze a v Plzeňském kraji, Unie H.A.V.E.L 17 jen v hlavním městě a ve středních Čechách. Pouze v Praze postavily kandidátku strana Volte Pravý Blok a hnutí Společnost proti developerské výstavbě v Prokopském údolí. Uskupení Národ Sobě figuruje jen na jižní Moravě, Česká národní fronta se do volebního klání přihlásila pouze na Moravě severní. S ohledem na volební systém pro ně budou sněmovní volby spíše šancí představit se ve volební kampani.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…