Kalousku, najdi miliardy jinde. DPH nezvyšujme, žádá Fuksa

03.11.2012 16:05

Místopředseda středočeské ODS a tzv. rebel Ivan Fuksa vyzval členy kongresu, aby byl schválen daňový balíček se všemi změnami, ale bez zvýšení DPH. A opřel se do ministra financí Miroslava Kalouska.

Kalousku, najdi miliardy jinde. DPH nezvyšujme, žádá Fuksa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Fuksa

„Jsem rebel. Tu nálepku jsem dostal před nedávnem a dostal jsem ji zato, že dosud jsem hlasoval pro 99,9% vládních návrhů,“ prohlásil Fuksa hned v úvodu. Pokusil se vysvětlit, s čím vším nesouhlasí a proč.

Nepředávejme moc ČSSD a komunistům

Fuksa vyjmenoval věci, se kterými souhlasí, např. zvyšování daně na víno nebo sjednocení dávek na bydlení. Příliš nevítá zrušení slevy na dani pro důchodce, ale i pro to by prý ruku zvedl. „Musíme se zamyslet nad tím, proč zvedat DPH už potřetí, když to minule žádné zisky nepřineslo,“ prohlásil Fuksa.

Fuksa navrhl, aby byl balíček schválen bez DPH. „Nepřejeme si pád vlády, nechceme žádné předčasné volby, nechceme větší zadlužování, to je ten cíl,“ řekl Fuksa smířlivě. „Předčasnými volbami předáme na stříbrném podnose vládu ČSSD a komunistům,“ dodal.

SLEDUJEME: Kongres ODS

„Přestaňme s tímto vnitřním bojem, vypusťme to DPH, premiér je šéf! Nikoli ministr. Pane ministře Kalousku, najdi prosím tě někde těch 16 miliard,“ požádal Fuksa.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…