Kandidát na Rathovo místo: Nemyslím, že by měli z kandidátky zmizet "rathovci"

05.07.2012 20:49

Nejsilnější opoziční strana si ve středu zvolila nového kandidáta na hejtmana. Posledním ve funkci byl nyní ve vazbě držený David Rath. Novým lídrem kandidátky je starosta Příbrami Josef Řihák, který nesouhlasí s odstraněním všech členů rady či náměstků Ratha.

Kandidát na Rathovo místo: Nemyslím, že by měli z kandidátky zmizet "rathovci"
Foto: Archiv JŘ
Popisek: Senátor ČSSD Josef Řihák

Nový kandidát na středočeského hejtmana míní, že jeho nynějším úkolem bude přesvědčit lidi volebním programem, že středočeská ČSSD není zcela zdiskreditovaná. Podle něj si lidé hlavně potřebují uvědomit, „jaká je tady asociální vláda, jak asociální myšlenky prosazuje Nečas,“ prohlásil v rozhovoru pro server Týden.cz Řihák.

K tomu, že ho do jeho funkce prosazovali lidé kolem Ratha a nyní už bývalého šéfa krajské organizace Richarda Dolejše se Řihák ohradil. „Já neuznávám dělení na rathovce, dolejšovce nebo nějaké další,“ prohlašuje.

Dále se lídr kandidátky v rozhovoru pro Týden vyjádřil k Rathovým lidem, kteří by se na seznamu měli objevit. Říká, že určité slovo k obměně lidí má, ale nemyslí si, že by měli z kandidátky zmizet všichni členové rady nebo všichni náměstci hejtmana.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…