Kardinál Duka vyzval věřící, aby podepsali petici proti manželství homosexuálů

26.06.2018 17:44

Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka prostřednictvím pomocného biskupa a generálního vikáře Zdeňka Wasserbauera vyzval katolické věřící, aby podpořili petici na podporu toho, aby manželství jako svazek muže a ženy bylo zakotveno v Ústavě.

Kardinál Duka vyzval věřící, aby podepsali petici proti manželství homosexuálů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Památka Umučení Páně, kterou sloužil kardinál Dominik Duka v chrámu sv. Víta na Pražském hradě

„Vážení spolubratři v kněžské a jáhenské službě, milí přátelé, obracím se na Vás před nedělí jménem svým i pana kardinála s velkou prosbou. Žijeme v době, kdy se různí jednotlivci i vlivné skupiny snaží útočit a zpochybňovat nezaměnitelnou, Bohem stvořenou identitu muže a ženy i jejich jedinečný, trvalý vztah v manželství, otevřený přirozeně plození dětí. V naší zemi se v současné době určitá skupina snaží o změnu Ústavy a v ní zakotveného manželství jako svazku muže a ženy. Je třeba, abychom se my, katoličtí křesťané, a všichni rozumní lidé snažili pozvednout svůj hlas a udělat, co bude možné, abychom tomuto zabránili. Žádám Vás tedy, abyste od této neděle a v následující době vyzývali věřící k podepsání petice bud osobně na arších, které, prosím, vytiskněte, nebo na internetu. Požádejte, prosím, také věřící, aby se snažili petici šířit a propagovat. Děkuji a všem vám vyprošuji Boží požehnání!“ zní dopis Zdeňka Wasserbauera, který v neděli zněl v pražských a středočeských kostelech.

Jedná se o petici, kterou iniciovala Aliance pro rodinu. Petice má podpořit návrh poslanců, aby manželství bylo ústavně zakotveno jako svazek muže a ženy. Jde o reakci na snahu prosadit zákonem manželství homosexuálů. Organizátoři apelují na to, aby došlo k fyzickému podpisu na „papír“, protože elektronické petice nejsou brány Poslaneckou sněmovnou v potaz.

petici se píše: „My, níže podepsaní, žádáme prostřednictvím této petice poslance a poslankyně, senátory a senátorky, aby přijali ústavní zákon, kterým bude stanoveno, že: Manželství, rodina a mateřství jsou pod zvláštní ochranou zákonů. Manželství je trvalý svazek muže a ženy. Funkční rodina stojící na manželství muže a ženy vždy představovala nejlepší formu pro výchovu dětí, je to záruka budoucích generací. Proto také tato rodina má v našem právním řádu výsadní postavení. Žádáme, aby také ochrana manželství, které je základem rodiny, byla zakotvena na nejvyšší možné úrovni – tedy v ústavním pořádku. Děkujeme!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…