Kdo stojí za amnestií, ptá se prezidenta Zaorálek v otevřeném dopise

18.01.2013 14:58

Místopředseda Sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD) žádá na základě zákona o svobodném přístupu k informacím prezidenta Václava Klause o sdělení, kdo se podílel na přípravě amnestie a kdo všechno věděl o rozsahu amnestie ještě před tím, než byl text aktu zaslán premiérovi Petru Nečasovi (ODS).

Kdo stojí za amnestií, ptá se prezidenta Zaorálek v otevřeném dopise
Foto: ČSSD
Popisek: Stínový ministr zahraničních věc za ČSSD Lubomír Zaorálek

Které osoby a orgány se podílely na rozhodnutí prezidenta o amnestii z prvního ledna 2013, ptá se Zaorálek. Žádá informace o osobách, které o rozsahu aktu rozhodly a stejně tak chce znát jména těch, kteří samotný dokument sepsali. Stejně tak v otevřeném dopise uveřejněném na internetových stránkách ČSSD žádá informaci o tom, kdo všechno o amnestii a jejím rozsahu věděl.

"Které všechny osoby a orgány měly přístup k textu amnestie nebo informaci o rozsahu amnestie před tím, než byla zaslána předsedovi vlády ke kontrasignaci, a to postupně podle času," ptá se dále místopředseda dolní parlamentní komory.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…