Kdybyste byl ve VV, vystoupil byste se mnou, vzkázal divákovi ČT Paggio

05.09.2012 21:34

Poslanec LIDEM Viktor Paggio musel na ČT čelit mnoha dotazům, jak je možné, že jeho strana je v Parlamentu, když ji fakticky nikdo nezvolil a lidé volili Věci veřejné. Podle jeho slov však nová strana Karolíny Peake hlasuje dost podobně, jako zní předvolební program VV.

Kdybyste byl ve VV, vystoupil byste se mnou, vzkázal divákovi ČT Paggio
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Viktor Paggio

„Jsem přesvědčený, že kdyby pisatel byl ve straně VV, tak by vystoupil se mnou,“ odpověděl na jeden z takto laděných dotazů v pořadu Hyde Park poslanec Viktor Paggio. „Jde o to, jestli zrazujete sekretariát, nebo program,“ dodal.

Podle něj jsou totiž LIDEM z valné části věrni předvolebnímu programu VV. Zároveň ale dodal, že s ODS a TOP 09 se LIDEM nehodlá v budoucnu spojovat v jednu stranu, jelikož jejich „programové priority jsou jinde“. Přitom VV až do rozkolu s těmito stranami hlasovaly v koalici.

Nyní Věci veřejné hlasovaly proti zvýšení DPH a dalším částem úsporného balíčku, zatímco LIDEM byli pro. Šéfka strany Karolína Peake spojuje tento zákon s církevními restitucemi – kývne na ně tehdy, pokud zvýšení DPH projde. „Pokud neprojde konsolidační balíček, strana LIDEM nepodpoří církevní restituce,“ podpořil její slova i Paggio.

Vyrovnání s církvemi prý musí proběhnout, aby mohly církve fungovat dál za své peníze. „Je to lepší než nedělat nic a pak platit mormony a muslimy,“ pohrozil, co se může stát, když budou restituce přijaty pozdě. Připustil však, že pak by mohly následovat i předčasné volby.

Že by odklon od VV plánovali v LIDEM už od začátku, Paggio popřel. „Ve chvíli, kdy jsem začal spolupracovat s VV, byla to nevýznamná strana,“ popsal. „Kdyby Karolína Peake chtěla nějaký výtah k moci, připojila by se k ODS nebo k nějaké jiné zavedené straně,“ dodal. Peake je členkou VV od roku 2007, mezi lety 1997 až 1998 byla skutečně členkou ODS.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…