Klaus musí za židovské výbory pykat. Poslanci vymýšlejí, jak ho jinak sesadit z čela výboru

04.04.2019 21:22

Václav Klaus mladší zůstává předsedou školského výboru, ve středu jej členové výboru neodvolali a sám odstoupit nehodlá. Některým to nedá spát a usilovně hledají možnosti, jak Klause juniora jeho funkce zbavit. Například poslanec ČSSD Petr Dolínek pravděpodobně bude chtít problém vyřešit na plénu Sněmovny. „Není možné, aby člověk, který srovnává Sněmovnu se židovskými výbory, vedl výbor,“ řekl rozhořčeně pro Aktuálně.cz.

Klaus musí za židovské výbory pykat. Poslanci vymýšlejí, jak ho jinak sesadit z čela výboru
Foto: Repro ČT24
Popisek: Poslanec Václav Klaus mladší v Událostech komentářích

Nejsou to tedy pouze politici ODS, kteří řeší, co dál udělat, aby Klaus mladší funkci uvolnil. Vedení strany už dalo najevo, že se nesmíří s tím, aby v čele zůstal, protože podle dřívějších dohod politických stran má na místo šéfa výboru nárok ODS.

Podporují je v tom členové jiných stran, jako například poslanec ČSSD Petr Dolínek, který podle svých slov nepovažuje za správné, aby Klaus školský výbor vedl, a proto zváží projednání celé věci na schůzi Sněmovny v polovině dubna. „Nechci zasahovat do sporů v ODS nebo řešit dohody o obsazení výborů. Mně nejvíce ze všeho vadí výroky Václava Klause, to považuji za nejpodstatnější na celé věci,“ vysvětlil Dolínek.

Z toho důvodu uvažuje prý o tom, že navrhne situaci řešit na dubnové schůzi Sněmovny. „Poslanci by měli minimálně vyzvat členy školského výboru, aby Václava Klause odvolali. Mě velmi překvapilo, že se vůbec nezabývali podstatou toho, jak se vyjadřuje,“ postěžoval si Dolínek, který se před tím, než jednání o Klausovi navrhne Sněmovně, chce prý poradit s předsedou poslaneckého klubu ODS Zbyňkem Stanjurou.

Původní zdroj ZDE.

V jednacím řádu Poslanecké sněmovny je uvedeno, že poslanci mohou do vedení výborů zasáhnout. Sněmovna může požádat výbor, aby do určené lhůty zvolil nového předsedu. V nejzazším případě může nového předsedu zvolit Sněmovna.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ostatkový kříž v Německu plném muslimů? Toto hrozí.“ Došlo na protest před svatým Vítem

18:50 „Ostatkový kříž v Německu plném muslimů? Toto hrozí.“ Došlo na protest před svatým Vítem

„Mít milion podpisů, tak snad vyženu všechny ty antikristy z Poslanecké sněmovny,“ zasmál se v nadsá…