Klaus poletí do Španělska. Představí zde svou knihu o EU

30.11.2012 18:27

Prezident Václav Klaus se o víkendu vydá do Španělska, aby zde v pondělí prezentoval svoji knihu Evropská integrace bez iluzí. Bude to v tomto týdnu už druhá podobná zahraniční cesta.

Klaus poletí do Španělska. Představí zde svou knihu o EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Václav Klaus, který v březnu v úřadu končí, se v závěru svého prezidentského období intenzivně věnuje prezentaci svých kritických názorů na současnou podobu EU v Česku i v zahraničí.

Do Madridu odcestuje v neděli pravidelným leteckým spojem. V pondělí se na pozvání hostitelské organizace a španělského vydavatele své knihy zúčastní slavnostního oběda a prezentace publikace. Jednání se španělskými politiky v plánu nemá.

Prezident se kvůli soukromé cestě do Španělska a propagaci své knihy v pondělí nezúčastní jednání Bezpečnostní rady státu, která se má mimo jiné zabývat budoucností nadzvukového letectva. Klaus kvůli cestě do Španělska přijde i o možnost setkat se v Praze s americkou ministryní zahraničí Hillary Clintonovou.

V úterý prezident představil anglické vydání své knihy v Londýně. Také do Británie cestoval leteckou linkou. Akce se ale konala v prostorách dolní komory britského Parlamentu a Klaus se setkal s některými britskými poslanci.

V listopadu vyšla Klausova kniha Evropská integrace bez iluzí také v němčině. Po bulharském, italském, anglickém a německém vydání bude španělská verze knihy jejím pátým překladem. Bulharské, italské a německé vydání Klaus prezentoval v rámci svých oficiálních pracovních či státních návštěv v těchto zemích. Knihu také propagoval v New Yorku při podzimní pracovní cestě do USA. V půlce prosince představí svou euroskeptickou publikaci v Německu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…