Klaus rebely ODS neovlivňuje, shoda s ním je logická, tvrdí Šťastný

05.09.2012 18:11

Hostem pořadu Dvacet minut Radiožurnálu byl poslanec ODS Boris Šťastný, který je momentálně jedním ze členů strany, kteří odmítají zvyšování DPH. Přesto však návrh podpoří, jelikož loajalitu vedení strany považuje za velmi důležitou, stejně jako se považuje za spojence premiéra Petra Nečase.

Klaus rebely ODS neovlivňuje, shoda s ním je logická, tvrdí Šťastný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

„Já jsem již několikrát oznámil, že jsem se rozhodl respektovat rozhodnutí poslaneckého klubu a hlasovat pro,“ odpověděl Šťastný na dotaz, zda daňový balíček podpoří či ne. Poslanec má za to, že je zcela nelogické, aby se v případě, že zákon neprojde, za několik týdnů hlasovalo o zákonu znovu.

„Bylo by rozumné pokusit se hledat kompromis směrem k ODS,“ říká Šťastný. On sám je proti milionářské dani i proti dalším daním, ale chce se chovat loajálně. „Další zvyšování v tomto ohledu já pokládám za problematické,“ prohlásil směrem k DPH s tím, že se po minulém zvýšení paradoxně snížila spotřeba.

Jednat budeme. Věřím ve shodu

Šťastný naprosto odmítl, že by prezident Václav Klaus, který je také odpůrcem DPH, ovlivňoval názory poslanců. „Pan prezident Klaus je přece zakladatelem ODS,“ vysvětlil Šťastný shodu názorů, která je podle něj naprosto logická i vzhledem k tomu, že Klaus je významný pravicový ekonom.

Odpovědi na to, zda bude pro zákon hlasovat i podruhé, se Šťastný vyhnul. Podle něj budou špičky koalice ještě jednat. „Myslím, že k jednáním dojde. Jsem optimista,“ uvedl poslanec s tím, že je přesvědčen, že zákon přijat bude. On sám bude usilovat o to, aby byla ze zákona vypuštěna milionářská daň. „Tato přirážka dráždí úspěšné lidi,“ myslí si poslanec.

„Budu kandidovat do vedení ODS,“ připustil Šťastný, přestože stále tvrdí, že rebelie poslanců nejde proti Nečasovi, ale proti ministru financí Miroslavu Kalouskovi. Poslanec se cítí být také Nečasovým spojencem. „Jestli byl někdo velkým kritikem předchozího vedení ODS, tak jsem to byl já,“ řekl Šťastný.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…