Klaus se rozloučí s českými biskupy

23.01.2013 8:20

Prezident Václav Klaus se dnes setká s kardinálem Dominikem Dukou a členy České biskupské konference. Nejvyšší představitelé české katolické církve se chtějí rozloučit s Klausem, který v březnu v úřadu skončí. Není vyloučeno, že proberou i otázku prezidentské volby, která nyní hýbe českou společností. Čeští biskupové zakončí slavnostním obědem s Klausem své třídenní zasedání v pražském Arcibiskupském paláci.

Klaus se rozloučí s českými biskupy
Foto: Archiv
Popisek: Čeští a moravští biskupové

Česká biskupská konference (ČBK) dosud konkrétní jednotné doporučení k volbě prezidenta nedala. Stálá rada ČBK v prohlášení minulý týden jen uvedla, že doufá v to, že lidé zvolí prezidenta, který se bude opírat o vnitřní morální kodex, dokáže důvěryhodně reprezentovat a jako státník naplní vědomí odpovědnosti za Českou republiku.

Na stranu Schwarzenberga se například přiklonil biskup pražské římskokatolické arcidiecéze Karel Herbst, duchovní Tomáš Halík či probošt Kolegiátní kapituly Všech svatých na Pražském hradě Petr Piťha, bývalý ministr školství ve vládě Václava Klause. Nynější prezident jednoznačně podporuje Zemana. Především s Dukou měl Klaus v posledních letech vřelé vztahy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…