Klausova ochranka znovu v akci. Stejné tváře jako při střelbě

02.11.2012 8:25

Prezident Václav Klaus křtil ve čtvrtek v Míčovně Pražského hradu svoji novou knihu Zápisky z nových cest. A ochranka tentokrát fungovala na výbornou. Ani myš - pokud by nebyla prověřená - prý neměla šanci se na křest dostat. Prezidentská ochranka byla v pohotovosti, i když se třeba tak na první pohled netvářila. Popisuje deník Blesk a doprovází fotkami práci strážců hlavy státu.

Klausova ochranka znovu v akci. Stejné tváře jako při střelbě
Foto: archiv
Popisek: Před Národní technickou knihovnou

Akce byla určena pouze pro zvané hosty a novináře prověřené od hlavy až k patě, a na křtu byly ParlamentníListy.cz. Hned poblíž prezidenta stál i jeden z bodyguardů, který byl přítomen také u incidentu v Chrastavě, kde došlo ke střelbě z airsoftové pistole na hlavu státu. Tentokrát ale mohl být relativně klidný, prezident měl na místě jen své blízké a žádný podobný útok pravděpodobně nehrozil.

Na křtu ale chyběla Klausova nejbližší, manželka Livia, která se podobných akcí neúčastní. Naopak dorazila kandidátka na prezidentku Jana Bobošíková i se svojí dcerou. Tu se ale rozhodně nesnaží zasvětit do politiky. "To v žádném případě. Dcera v těchto dnech zastupuje mého manžela, který je služebně ve Spojených státech," vysvětlila Blesku Bobošíková.

Klaus se pochválil

Prezident republiky Václav Klaus ve čtvrtek pokřtil svou knihu „Zápisky z nových cest“. Ta má být pokračováním souboru jeho specifických prezidentských cestopisů, jejichž první díl se stal Klausovou druhou nejprodávanější knihou. „Snad jsem si už také v průběhu času našel i styl, formu a žánr. Těší mne, že v tom nemálo čtenářů nachází něco, co rádi čtou, co je informuje (nenásilnou a stručnou formou) a snad i obohacuje,“ napsal Václav Klaus v předmluvě.

Václav Klaus svoji novou knihu okomentoval slovy: "Je o trochu lepší než ta první, možná jsem se trošku naučil tomu žánru a vypiloval ho do určitého stylu."

Během křtu knihy na Pražském Hradě byl prezident dotázán i na současnou politickou situaci. Na dotaz, co by doporučil ODS na víkendovém kongresu, odpověděl: „Nechci dávat ODS knížecí či hraběcí rady na kongres ODS.“

Další dotaz padl na předsedu Věcí veřejných Radka Johna, který oznámil, že se vrací k investigativní žurnalistice a vzdá se funkce předsedy Věcí veřejných, poslanecký mandát si však ponechává. „Když jsem se to dozvěděl, nenapadlo mě, že by zůstal poslancem,“ uvedl Klaus. „Ale jestli jim má či nemá zůstat, to hodnotit nebudu,“ dodal.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

10:13 „Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

Několik tisíc lidí se zúčastnilo pietního aktu a následného doprovodného programu v Muzeu na demarka…