Kníže Schwarzenberg uvažuje o odchodu. Už prý špatně slyší, a tak nemůže debatovat

12.09.2015 14:32

TOP 09 má před sebou podzimní volební sněm a dosavadní předseda Karel Schwarzenberg zvažuje, že už nebude obhajovat post předsedy, neboť má ve svém věku 78 let zdravotní problémy se sluchem, což ho limituje v politických debatách. Server Novinky.cz však dodává, že se Schwarzenberg nestáhne z politiky úplně.

Kníže Schwarzenberg uvažuje o odchodu. Už prý špatně slyší, a tak nemůže debatovat
Foto: archiv
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Předseda strany, který není schopen sledovat diskusi, je na tom dost blbě,“ uvedl. Než se definitivně rozhodne, podstoupí ještě několik vyšetření. „A kdybych odstoupil jako předseda, zůstanu v Parlamentu a budu dělat volební kampaň,“ řekl Schwarzenberg, jen TOP 09 v roce 2009 zakládal, ale v politice byl aktivní již dlouho předtím.  

Pokud se skutečně rozhodne nekandidovat na předsedu, jeho nástupcem se s téměř absolutní jistotou stane dosavadní první místopředseda Miroslav Kalousek. Ten s tím počítá, ale zdůrazňuje, že proti Schwarzenbergovi by ve volbě nikdy nešel. Člen užšího vedení strany Leoš Heger potvrdil, že se o odchodu knížete z čela strany mluví už dlouho, ale až se tak stane, straně to příliš neprospěje.

„Jak Schwarzenberg, tak Kalousek přitahují určitou část voličstva a ty dvě části nejsou jistě totožné, tudíž to riziko tam je,“ podotkl Heger.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

17:00 Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

POHLED IVANA HOFFMANA Generace, která zažila druhou světovou válku, vymřela, a s ní se poroučela i h…