Kníže měl radost, že není jako v Kremlu. Čekal prý více protestních hlasů

08.12.2013 14:29

Karel Schwarzenbrg po svém očekávaném znovuzvolení do čela strany TOP 09 zhodnotil, jaké je to ucházet se o nejvyšší stranický post bez protikandidáta.

Kníže měl radost, že není jako v Kremlu. Čekal prý více protestních hlasů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek

Karel Schwarzenberg  byl zvolen jednoznačnou vetšinou do staronové funkce předsedy donedávna vládní strany TOP 09, kterou podruhé dovedl volbami do Poslanecké sněmovny.

"S odpuštěním, kdybych dostal plných sto procent hlasů, tak by to bylo jako v Kremlu, to přece není možné. Já jsem očekával mnohem víc kritických hlasů. Už jsem poměrně delší dobu předsedou, čekal jsem více nespokojenců. Výsledek pro mě byl až příliš dobrý pro mě", komentoval volbu v rozhovoru pro internetový deník iDnes.cz.

Schwarzenberg získal ve volbách předsedy, ve kterých kandidoval sám bez protikandidáta, 160 hlasů ze 173. Byl to nejlepší výsledek, jakého bylo na sjezdu dosaženo, Miroslav Kalousek získal při podobné sólové kandidatuře na prvního místopředsedu 152 hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

140 Kč za 16 piv v polském Lidlu. Česká „ochcávka“ Poláků

10:50 140 Kč za 16 piv v polském Lidlu. Česká „ochcávka“ Poláků

Český trh s pivem klesá, neboť pivo díky daňové změně podražilo. Češi tak opět míří do Polska. V pol…