Koalice bude jednat o kauze Nagyová

16.06.2013 6:40

Vládní koalice dnes bude jednat o dalším postupu v rozsáhlém skandálu spojeném s nejbližší spolupracovnicí premiéra Petra Nečase (ODS) Janou Nagyovou. Premiér se vzdát moci odmítá, přestože jej k tomu nadále vyzývá opozice. Vedení TOP 09 chce, aby vláda pokračovala až do řádného termínu voleb v květnu 2014.

Koalice bude jednat o kauze Nagyová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová a Roman Jurečko

Ostravský soud by měl dnes rozhodnout o uvalení vazby na bývalého poslance ODS Marka Šnajdra. Vedle něj a Nagyové v případu údajné politické korupce figurují i exposlanci za ODS Petr Tluchoř a Ivan Fuksa a také někdejší náměstek na Ministerstvu zemědělství Roman Boček. Ty již ostravský soud do vazby poslal - kvůli obavě z ovlivňování svědků.

Jediným ze sedmi obviněných, na koho soud vazbu neuvalil, se stal šéf Vojenského zpravodajství Milan Kovanda, který se přiznal. Za skandál s nezákonným sledováním se dnes Nečas omluvil. Uvedl, že o něm nevěděl a že by nikdy nepřipustil zneužití tajných služeb k osobním či politickým účelům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…