Koalice dokončila práci na služebním zákonu, političtí náměstci v něm zůstávají

22.08.2014 12:26

Koalice dokončila práci na paragrafovém znění služebního zákona, návrh ještě dnes odešle opozici. ČTK to řekl místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek. Návrh novely stále počítá s politickými náměstky, s čímž nesouhlasí prezident Miloš Zeman. Podle něho je velmi pravděpodobné, že bude zákon vetovat, jestliže v něm političtí náměstci zůstanou.

Koalice dokončila práci na služebním zákonu, političtí náměstci v něm zůstávají
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

„Koaliční strany dnes odsouhlasily finální text služebního zákona," řekl ČTK Bartošek. Podle něj bude nyní odeslán premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD), předsedům koaličních stran, šéfům poslaneckých klubů a také opozici.

Bartošek doplnil, že koalice dnes nijak neměnila dohodu, kterou v minulých týdnech s opozicí uzavřela. V novele tak zůstaly posty politických náměstků. Bartošek doufá, že si koalice s prezidentem věc vyjasní. Požádal proto Zemana o schůzku.

Nad finálním textem by se koalice mohla ještě v pondělí sejít s opozicí a ve středu se novelou bude znovu zabývat sněmovna. Poslanci by zákon měli vrátit do druhého čtení. Schválen by pak mohl být na začátku září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…