Koaliční vláda dnes schválí své programové prohlášení

12.02.2014 6:09

Koaliční kabinet sociální demokracie, hnutí ANO a lidovců na dnešním mimořádném zasedání schválí své programové prohlášení. Slibuje v něm především podporu podnikání, fungování státní správy, podporu trhu práce a udržení sociálního smíru.

Koaliční vláda dnes schválí své programové prohlášení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu premiéra Bohuslava Sobotky

Návrh programového prohlášení v úterý projednala tripartita a své připomínky k němu poskytli také někteří ministři a poslanci trojice vládních stran. Ministerský předseda Bohuslav Sobotka (ČSSD) v úterý vyjádřil přesvědčení, že je dostatek času na zapracování připomínek tak, aby o finální verzi prohlášení mohla dnes rozhodnout vláda.

Nad dokumentem se sejdou stranické týmy

Ještě předtím, než zatím šestnáctistránkový dokument doplněný o koaliční dohodu posoudí koaliční kabinet, sejdou se nad ním v 18:00 v poslaneckém klubu ČSSD čtyřčlenné stranické týmy. Vláda pak zasedne v 19:30, následná tisková konference je plánována na 22:00.

V návrhu programového prohlášení kabinet také mimo jiné sliboval prosazení dlouhodobě udržitelného penzijního systému, investice do vzdělání nebo vytvoření podmínek pro přijetí eura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…