Komentátor se pustil do zemanovců. Babiš pak podle něj může zachránit pravici

12.10.2013 15:12

Přirovnávání nových stran, které budou kandidovat v předčasných volbách, k neúspěšným Věcem veřejným je nespravedlivé a zavádějící. Píše to Václav Žák ve svém komentáři v sobotním Právu. Naopak babišovci jsou podle něho nadějí pro českou pravici.

Komentátor se pustil do zemanovců. Babiš pak podle něj může zachránit pravici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Okamurův Úsvit přímé demokracie si srovnání s VV nezaslouží. Jeho slabinou je prý něco jiného. „Přece námitkou proti Úsvitu Tomia Okamury má spíš být, že se ve svém politickém mičurinství podobá blouznivci, který se rozhodne zbohatnout pěstováním pomerančovníků v Podkrkonoší. Politické uspořádání Švýcarska bez Švýcarů je poukázkou na naprostý chaos,“ myslí si Žák.

Jsou babišovci pravice?

„U SPOZ je zase důležitější důvod jejího vzniku, a ne skutečnost, že je v parlamentní politice nováčkem,“ upozorňuje s tím, že strana zemanovců vznikla proto, aby pomstila Miloše Zemana a pomohla vládnout Nečasově vládě díky tomu, že oslabí sociální demokraty.

Babišovo ANO podle komentátora představuje naději pro českou pravici poté, co se díky politice ODS a TOP 09 zdiskreditovala. „Právě to, že se nová strana rodí na zelené louce, skýtá naději, že se v ní podaří odstřihnout velrybářské struktury, tak důvěrně známé z ostatních stran. Samozřejmě není nikde záruka, že se strana etabluje, a mezi rizika patří sám zakladatel. Zatím občas předvádí, že politika není jeho parketa. Ale když zvládl podnikání, nenaučí se i politické řemeslo?“ ptá se Žák. Přitom je velmi problematické řadit babišovce k pravici. Hájkův Protiproud například upozorňuje, že jde jen o další projekt havlistické levice.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…