Komentátor vznesl pochybnosti nad náhlým odchodem šéfa protikorupční policie

26.07.2014 12:41

Rotace kádrů v čele Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality podle Martina Zvěřiny nepřispívá k jistotě v policii. V komentáři Lidových novin autor poukazuje na to, že nové vedení resortu dosazuje do všech struktur své lidi, jako by mu šlo o život, a zpochybňuje tvrzení, že Komárek za rok stabilizoval úřad.

Komentátor vznesl pochybnosti nad náhlým odchodem šéfa protikorupční policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní kontrola

Martin Zvěřina se v LN vrací k včerejšímu odstoupení ředitele Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality Milana Komárka. Skončil s tím, že ho k tomu vedly rodinné důvody. „Nicméně vystřídalo-li se na jeho místě pět ředitelů za sedm let, o dobré personální politice v policii mluvit nemůžeme,“ míní Zvěřina.

Jeho nadřízení nyní mluví o tom, že útvar za dobu svého působení údajně stabilizoval. „Kdo ale věří oficiálním policejním zdůvodněním?“ ptá se autor. „Asi ani ti, kdo nás jimi krmí,“ odpovídá si.

Neustálými reorganizacemi vnáší nová vláda do policie nejistotu

„Milan Komárek podle nejrůznějších signálů neodešel dobrovolně a výměna šéfa po roce rozhodně nemůže stabilizovat žádný útvar na světě. Nynější vláda až hystericky bojuje s korupcí, a přitom neustálými reorganizacemi, budováním speciálních a ještě speciálnějších útvarů policistům poskytuje vše, jen ne jistotu. Nové vedení resortu dosazuje do všech struktur své lidi, jako by mu šlo o život,“ zdůrazňuje komentátor.

Podle Zvěřiny se policisté mohou spolehnout pouze na to, že se politici o jejich šéfa postarají. Pokazuje na to, že ministr Mládek nabídl Komárkovu předchůdci teplé místečko. „Policejní bossové se jistě budou snažit i právě odcházejícímu šéfovi ucpat ústa,“ míní Martin Zvěřina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zkazíte, co můžete. Vaše „demokracie“. Skočili jste na špek USA

8:41 Zkazíte, co můžete. Vaše „demokracie“. Skočili jste na špek USA

„Principy. Spolupráce. Síla.“ To vytkl šéf evropské diplomacie Josep Borrell jako to hlavní, co musí…