Komunisté se už chystají do vlády, připomněl Schwarzenberg

25.02.2013 12:51

Předseda TOP 09 a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) na konferenci varoval před vzrůstajícím vlivem komunistů, kteří se znovu chystají vládnout. Podle něj jsou za to zodpovědní politici, kteří nastoupili po roce 1990. Informuje server iDnes.cz.

Komunisté se už chystají do vlády, připomněl Schwarzenberg
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg s Petrem Nečasem ve sněmovně

Konference Komunismus včera a dnes se konala v Břevnovském klášteře. „Ještě v dubnu 1990 tu sídlilo ministerstvo vnitra, které tu mělo 17,5 kilometru archiválií a StB odtud sledovala cizince," připomněl zdejší historii převor Prokop Siostrzonek.

Komunisté by mohli poničit budoucnost této země

Schwarzenberg prohlásil, že naše země dnes vypadá jinak. Není zde bída, ale přesto jsou komunisté na vzestupu. „Není za nimi Sovětský svaz, ale to neznamená, že by nebyli schopni poničit budoucnost této země na dlouhá léta," varoval během svého vystoupení podle serveru iDnes.cz.

Komunisté se podle Schwarzenberga připravují na vládnutí po volbách v roce 2014. Buď budou přímo součástí vlády, nebo ji budou tolerovat. K tomu prý přispívá postoj ČSSD i budoucího prezidenta Miloše Zemana ke KSČM.

Měli bychom udržet probuzenou a aktivní společnost

TOP 09 a lidé, kteří to s demokracií myslí dobře, by se měli pokusit udržet to, čeho bylo dosaženo v přímé volbě prezidenta, kdy se probudila a aktivovala společnost.

Senátor Jaromír Štětina připomněl, že se mu bývalý prezident Václav Havel jednou svěřil, že udělal s komunisty po roce 1989 chybu. Havel věřil, že se zreformují, ale k tomu prý nikdy nedošlo.

Leo Žídek z Konfederace politických vězňů tvrdí, že šéf KSČM Vojtěch Filip se v roce 2005 přihlásil k tomu, že jeho strana navazuje na KSČ před rokem 1989. "Až by se dostali k moci, poznali bychom jejich pravou tvář. Komunismus je nereformovatelný," uvedl zástupce politických vězňů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…