Komunisté varují před ANO a Úsvitem přímé demokracie

22.10.2013 11:15

Komunisté se dnes jako další z parlamentních stran vymezili proti "stranám na jedno použití" typu ANO nebo Úsvitu přímé demokracie Tomia Okamury. Ve stanovisku svého nejužšího vedení, v němž se KSČM charakterizuje jako "jediná alternativa současného politického marasmu", před nimi voliče varují. Podobně kriticky se vůči těmto stranám staví také sociální demokracie, ale i pravice.

Komunisté varují před ANO a Úsvitem přímé demokracie
Foto: Daniela Černá
Popisek: Vojtěch Filip s Miroslavem Opálkou

"Především Věci veřejné se staly ukázkou toho, kam vede vytvoření podnikatelských záměrů určitých zájmových skupin či jednotlivců, jejichž cílem je prostřednictvím politické moci uzpůsobit zákony svým potřebám," píší komunisté v usnesení. "Jak se ukazuje, ani tyto volby nebudou ušetřeny podobných politických stran. Jedná se především o hnutí ANO miliardáře Andreje Babiše a Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury."

Vůči ANO se se stoupajícími preferencemi stále častěji vymezují i další politická uskupení. Šéf sociální demokracie Bohuslav Sobotka v neděli varoval, že by se hlas pro ANO mohl stát hlasem pro účast Miroslava Kalouska (TOP 09) a Miroslavy Němcové (ODS) v příští vládě. Vládní spolupráci s ANO si ale podle dosavadních vyjádření TOP 09 ani ODS nedovedou představit.

Babišovo hnutí se zase nechalo slyšet, že nebude spolupracovat se stranami, "které před volbami něco říkají a pak dělají něco jiného. Koalice se sestavují po volbách, které nás teprve čekají".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…