Konec konference ČSSD: Všechno se nám povedlo, teď ať padne vláda

05.05.2012 16:05

Bilanční konference ČSSD skončila. Špičky strany shrnuly její závěry a nejdůležitějším vzkazem občanům bylo: Přijďte na podzim k volbám a vládě vystavte účet.

Konec konference ČSSD: Všechno se nám povedlo, teď ať padne vláda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Na začátku tiskové konference předseda ČSSD Bohuslav Sobotka ostře zkritizoval včerejší rozhodnutí Poslanecké sněmovny snížit valorizaci penzí. Poté shrnul, co všechno se ČSSD v krajích povedlo. „Dnes jsou kraje v lepší rozpočtové kondici než před 4 lety, ačkoli jim vláda hází klacky pod nohy všude, kde se dá,“ uvedl.

Lidé propadají beznaději

Sobotka také vyzval voliče, aby přišli k podzimním volbám hlasovat proti vládním stranám. „Výrazný neúspěch pravicových stran může urychlit pád Nečasovy vlády,“ myslí si.

Předseda Asociace krajů Michal Hašek také nejprve připomněl včerejšek a hlavně výrok poslankyně Dagmar Peckové z TOP 09 o tom, že důchodcům nebude dělat problém se uskromnit, protože se narodili za války. „My jsme dnes vyvrátili mýtus pravice, která říká, že sociální demokracie nemá žádný program,“ prohlásil. „Lidé v české politice už propadají zoufalství a beznaději,“ zkonstatoval Hašek.

„Tato vláda s námi hraje hru na moje vládní a vaše krajské,“ myslí si hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec s tím, že ČSSD zná pouze pojem naše – České republiky. Plzeňský hejtman je přesvědčen, že pravicová vláda s kraji spolupracovat nechce a nebude.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Markéta? Ne nejostřejší tužka v penále, ale skromná. Zato teď.“ Pekarové zatápějí exčlenové TOP 09

16:44 „Markéta? Ne nejostřejší tužka v penále, ale skromná. Zato teď.“ Pekarové zatápějí exčlenové TOP 09

Odvolání Heleny Langšádlové mělo být důsledkem panického strachu Markéty Pekarové z bývalého předsed…