Konec multi-kulti. Ve sněmovně se začíná rodit nová platforma, Tomio Okamura ji ale odmítl

29.07.2016 7:12

Poslanec hnutí ANO Zdeněk Soukup zakládá na půdě Sněmovny zvláštní platformu – proti multikulturalismu. Podle informací deníku Právo si nemůže stěžovat na nezájem kolegů. Zákonodárci napříč politickým spektrem vyhlašují konec „multi-kulti“. Tomio Okamura se však postavil rázně proti. Proč?

Konec multi-kulti. Ve sněmovně se začíná rodit nová platforma, Tomio Okamura ji ale odmítl
Foto: red, jp
Popisek: Zdeněk Soukup (ANO)

„Kdo se ztotožní s naším desaterem, tak se může stát členem, když mu to strach dovolí. Protože se na to koukají s nedůvěrou některé stranické sekretariáty,“ řekl Právu Soukup. Prozatím se členy platformy stalo na 40 poslanců z ANO, ČSSD a KSČM, křesťanští demokraté a občanští demokraté prý prozatím váhají. Za sociální demokracii je členem platformy např. Stanislav Huml.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Stojí za pozornost, že poslanci Úsvitu ani Tomio Okamura ze Svobody a přímé demokracie členy platformy nejsou. Tuto aktivitu totiž považují za nedostačující. „Bylo mi Soukupem řečeno, že platforma chce jen vyvinout tlak na některé strany, které prosazují multikulturalismus. V tom pro nás není žádný přínos. Nebudeme dělat stafáž pro vnitrostranické boje,“ prohlásil Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Smysl je edukativní. Zveme různé odborníky, kteří mají zkušenosti s pronikáním cizích kultur do evropského prostředí, například pana Kurase, Fištejna, lidi z akademické půdy. Jde o to, abychom si uhájili svou kulturu. Poskytneme prostředí pro kultury jiné, ale ty se musí podřídit našim zákonům a zvyklostem,“ dodal Soukup.

Základ evropské kultury vidí členové platformy v řecké filosofii, římském právu, v židovsko-křesťanských tradicích a v ideálech humanismu.

Sluší se připomenout, že Zdeněk Soukup uspořádal také seminář na půdě Sněmovny s názvem „Máme se bát islámu?“, kde advokátka Klára Samková přirovnala muslimskou víru k nacismu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…