Konec srandy, přátelé. Sobotka postavil své poslance do latě, dnes budou hlasovat podle příkazu

25.07.2014 8:17

Při opětovném hlasování o daňové zvýhodnění zelené naftě dnes dopoledne by měli mít sociální demokraté závazné hlasování. Nebudou tak smět podpořit návrh svého kolegy Milana Urbana o snížení daně na benzin a naftu, jako se to stalo ve středu, kdy Urbanův návrh podpořila třetina poslaneckého klubu ČSSD. Informoval o tom server iDnes.cz.

Konec srandy, přátelé. Sobotka postavil své poslance do latě, dnes budou hlasovat podle příkazu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Já si myslím, že pro návrh pana Urbana bude jen pan Urban," citoval server šéfa poslaneckého klubu sociální demokracie Romana Sklenáka.

Server k tomu podotkl, že když ve středu třetina klubu sociální demokracie podpořila pozměňovací návrh, podle nějž by spotřební daň u nafty klesla o 2,50 Kč na litr a u benzinu o 1,50 Kč, byl ministr financí Andrej Babiš rozzloben. Protože pokud by zákon v takové podobě skutečně platil, znamenalo by to podle něj výpadek příjmů státního rozpočtu ve výši 14 miliard korun.

Poslanec Dolejš se Sobotkou nesouhlasí. Věděl prý, o čem hlasuje

„Vůbec netušili, že hlasují pro takový pozměňovací návrh, jenž má takové dopady na státní rozpočet. Předpokládám, že pro takový návrh příště hlasovat nebudou,“ citoval server Sobotku. Jeho interpretaci, že někteří sociálnědemokratičtí poslanci byli při zmíněném hlasování dezorientovaní, ale sami poslanci často odmítají. Upozornila na to páteční MF Dnes. „Já jsem věděl, o čem se hlasuje,“ cituje poslance ČSSD ze středních Čech Richarda Dolejše.

List dále vyvrací Sobotkovo tvrzení tím, že poslanci ČSSD hlasování rozuměli a mnozí z nich se snížením daně tak, jak jej navrhl Urban, skutečně souhlasili. „Další chtěli jen Urbana podpořit a byli pak překvapeni, že návrh opravdu prošel,“ napsal list.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …