Korte jde do důchodu. Laudát nastoupil do práce

11.09.2017 9:17

26. října skončí mandát stávajícím poslancům. Těm, kteří prožili ve Sněmovně celé čtyři roky, přísluší odchodné ve výši pěti měsíčních platů, což je nejméně 329 tisíc korun. Ti, kteří již dále nekandidují, pak mají jasno, co budou dělat dál. Píše o tom deník Právo.

Korte jde do důchodu. Laudát nastoupil do práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Korte

Například poslanec topky Daniel Korte se rozhodl, že bude při důchodu přednášet. „Budu důchodce. Ale to neznamená, že nebudu nic dělat. Mám v úmyslu vrátit se ke svému povolání překladatele,“ uvedl jasně.

Šéf klubu hnutí Úsvit Marek Černoch se rozhodl pro management letectví. Je bývalým pilotem, slibuje však svým přátelům také to, že se jednou vrátí do politiky. Bývalý novinář Martin Komárek (ANO) se rozhodl pro psaní knih, například v říjnu by měl vydat publikaci o prezidentu Miloši Zemanovi. Poslankyně za ČSSD Marie Benešová se vrátí do své advokátní kanceláře. 

Do zaměstnání už nastoupil poslanec TOP 09 František Laudát. Bližší podrobnosti však uvést nechtěl. „Nechci o tom mluvit, je to citlivá záležitost,“ uvedl s tím, že se chce věnovat i poradenství v dopravě. Podrobnosti o své práci, o níž se rozhodne do Vánoc, nechtěl sdělit ani Martin Novotný (ODS). Jméno notáře, pro něhož by měl pracovat, nechce sdělit ani poslanec ČSSD Jeroným Tejc. Do své advokátní kanceláře se podle svých slov nevrátí. „Rozhodl jsem se změnit právní obor,“ řekl. S politikou si však užil víc než dost, od ní chce být co nejdál.

Ministr Ivan Pilný (ANO) bude v čele rezortu až do jmenování nové vlády, poté se chce „flákat a psát knížky“. „Mám nějaké projekty, založil jsem projekt digitálního vzdělávání v Hradci, který se zdá, že bude velmi dobrý. Dostal jsem souhlas všech děkanů, přitáhl jsem do toho ministerstvo práce a ministerstvo školství,“ zmínil také pro deník Právo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…