Koudelka a Šlechtová přijeli za Zemanem kvůli vyhošťování ruských diplomatů

26.03.2018 15:16

Za prezidentem Milošem Zemanem přijeli do lánského zámku kvůli vyhoštění členů ruského diplomatického personálu z Česka ředitel Bezpečnostní informační služby (BIS) Michal Koudelka a ministryně obrany Karla Šlechtová (za ANO). Informovala o tom dnes Česká televize.

Koudelka a Šlechtová přijeli za Zemanem kvůli vyhošťování ruských diplomatů
Foto: www.karlaslechtova.cz
Popisek: Karla Šlechtová, ministryně obrany

Česko vyhostí tři členy ruského diplomatického personálu v reakci na otravu bývalého ruského agenta Sergeje Skripala v Británii. Je to výraz solidarity s Británií po útoku, řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Zároveň uvedl, že Rusko překročilo veškeré meze, když označilo Česko za možnou zemi původu nervového jedu novičok použitého k útoku v Británii.

Ministr zahraničí Martin Stropnický (ANO) uvedl, že se dnes setkal s ruským velvyslancem Alexanderem Zmejevským a o vypovězení ho informoval. Tři členové ruského diplomatického personálu musí opustit Česko do 1. dubna.

Podle Stropnického Česko krok podniklo v koordinaci s dalšími zeměmi Evropské unie. Německo, Francie a Polsko vypověděly čtyři ruské diplomaty, USA 60.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…