Kradli všichni, pravice i ČSSD. Miroslav Grebeníček se rozpálil kvůli Bakalovi a OKD

18.03.2016 13:23

Komunistický poslanec Miroslav Grebeníček varovně pozvedá hlas ve spojitosti s krachující firmou OKD. Pokud si občané myslí, že privatizační zlodějiny skončily s Viktorem Koženým, měli by se zamyslet ještě jednou. A pak se podívat na případ OKD, na miliardáře Zdeňka Bakalu a na roli, jakou v privatizaci firmy hrál současný premiér Bohuslav Sobotka.

Kradli všichni, pravice i ČSSD. Miroslav Grebeníček se rozpálil kvůli Bakalovi a OKD
Foto: kscm.cz
Popisek: Miroslav Grebeníček, poslanec KSČM

„Recept na rozkrádání, znehodnocení a likvidaci státního podnikatelského majetku se v devadesátých letech v režii české pravice v čele s ODS mnohonásobně opakoval. Když i občanům začalo docházet, že jsou vládami ODS, lidovců a ODA systematicky podváděni, začali hledat pomoc u sociálních demokratů. Nemohli tušit, že špičky ČSSD budou cynicky pokračovat v tom, co ODS začala. A my dodnes sklízíme důsledky,“ píše varovně komunista.

Má na mysli především dokončení privatizace OKD, která se odehrála pod taktovkou někdejšího ministra financí a dnešního předsedy vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD).

„Skandální privatizace ostravsko-karvinských černouhelných dolů a čtyřiceti pěti tisíc podnikových bytů OKD v režii někdejšího ministra financí za ČSSD Bohuslava Sobotky v roce 2004 dnes dochází do těch nejhorších konců. Varovat veřejnost mohl už útěk firem sponzora Václava Havla uhlobarona a miliardáře Zdeňka Bakaly z České republiky do daňových rájů a přesun jeho rodiny do Švýcarska. Výmluvných bylo i 22,5 milionu korun Bakalova sponzorského daru Topolánkově ODS a Kalouskově TOP 09 před volbami v roce 2010. Servilní média to ale nebrala jako důkaz korupce a ČSSD zřejmě věděla, proč mlčet.

Kdyby se Sobotka v roce 2004 zachoval, jak měl, nemuselo dojít k privatizaci, ze které stát získal jen něco málo přes čtyři miliardy. Hodnota firmy byla mnohem vyšší. V roce 2014 mohl nově zvolený premiér zkusit zjednat nápravu, ale znovu nic neudělal. Grebeníček proto konstatuje, že Bakala mohl takřka odírat nájemníky bytů OKD a desítky miliard, které mohly pomoci rozvoji chudšího regionu, jaksi nejsou k dispozici.

Bakala tak není jediný muž, který podvedl horníky. Druhým je podle komunistického zákonodárce předseda vlády Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…