Bakala tvrdí, že s OKD už nemá nic společného, ale je to prý trochu jinak. Jeho rival o tom napsal prezidentovi

16.03.2016 22:21

Vlivný finančník Pavol Krúpa, jehož společnost Arca Capital působí v řadě zemí, se před časem zaměřil na OKD, kde poukazuje na údajné pochybné machinace a hodlá pomoci i nájemníkům desítek tisíc bytů, které dle mnohých Zdeněk Bakala podvedl. Teď kvůli firmě napsal prezidentovi Miloši Zemanovi, premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) i dalším členům vlády. V dopise tvrdí, že miliardář Zdeněk Bakala z firmy vyvedl na 65 miliard. Navíc údajně nelze vyloučit, že dnes firmě škodí.

Bakala tvrdí, že s OKD už nemá nic společného, ale je to prý trochu jinak. Jeho rival o tom napsal prezidentovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

Miliardář Zdeněk Bakala dal jasně najevo, že už s firmou OKD nemá nic společného, protože již nevlastní ve společnosti většinový podíl. Jménem skupiny Arca Capital, která je menšinovým akcionářem společnosti NWR, se však miliardář Krůpa obrací na vládu, aby za použití všech dostupných prostředků ověřila, zda lze Bakalovu tvrzení věřit.

Novým majoritním vlastníkem je skupina Ad Hoc Goup (AHG), a pokud tato od vlády požaduje finanční pomoc v záchraně OKD, měl by kabinet vědět, kam tyto peníze ve skutečnosti půjdou. „Domnívám se, že zde existuje podezření o možném nákupu akcií NWR fondem M&G pro účely jiné společnosti,“ upozorňuje v dopise Krúpa. Podle jeho názoru není jasné, kdo stojí za zmíněným fondem, jenž v případu figuruje.

Celý dopis ZDE

Na záchraně společnosti by se podle Krúpy měl podílet i původní vlastník, protože v lepších časech z firmy vyvedl desítky miliard korun. Dnes se špatná situace společnosti svádí na nízké ceny uhlí, ale podle miliardáře je to jen část pravdy. Daší částí pravdy podle miliardáře je, že některé služby, jež firma OKD původně zřizovala sama, z ní byly vyvedeny a posléze nakupovány dráž „zvenčí“. To firmě rozhodně finančně nepomohlo. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…