Krejčíř si prý najímal vraha na pražského podnikatele. Překazil mu to prezident Obama

17.11.2013 15:29

Kontroverzní uprchlík Radovan Krejčíř, který se před českou justicí skrývá v Jihoafrické republice, chtěl prý v dubnu 2009 zlikvidovat svého rivala v Praze. Podle jihoafrického listu Sunday Times to tvrdí údajný nájemný zabiják, který měl vraždu provést. Akce ale nakonec nevyšla kvůli mimořádným bezpečnostním opatřením v české metropoli v souvislosti s návštěvou amerického prezidenta Baracka Obamy a také kvůli potížím se zbraní.

Krejčíř si prý najímal vraha na pražského podnikatele. Překazil mu to prezident Obama
Foto: geoafrica.com
Popisek: Uprchlý zločinec Radovan Krejčíř, který se skryl v Jihoafrické republice

Když Krejčíř zjistil, že jeho nepřítele nebylo možné zabít, zuřil, tvrdí údajný nájemný vrah. Média ho označují jako Jihoafričana řeckého původu, který výpověď s doznáním podepsal ve Španělsku. Střelec uvedl, že Obamova ochranka byla po celé Praze, a že zbraň s tlumičem, kterou k vykonání vraždy dostal, nefungovala.

10 vražd v Krejčířově okolí

Portál news24.com připomněl, že počet zabitých kolem Krejčíře neustále roste. Jihoafrická média vypočítala nejméně deset vražd jeho spolupracovníků i nepřátel. V úterý pak při výbuchu bomby v Krejčířově směnárně na johannesburském předměstí Bedfordview zahynuli další dva jeho blízcí známí, jedním z mrtvých byl Čech Jan Charvát, který před českou justicí rovněž uprchl.

Jihoafrická média si všímají také toho, že policie v případu kolem Krejčíře začala po výbuchu jednat "viditelněji" než dosud. V pátek mu úřady kvůli údajnému krácení daní obstavily majetek a ve čtvrtek elitní policejní jednotka Hawks (Jestřábi) kvůli daňovým deliktům zadržela jeho finančníka Ivana Savova, který by měl v pondělí předstoupit před soud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…