Krvavý Zaorálkův podvod, při kterém umíraly děti. A média tomu ještě tleskají, nechápe Petr Hájek

08.10.2014 18:47

Šéfredaktor internetového „kontrarevolučního magazínu“ Protiproud Petr Hájek se zamýšlí nad případem volyňských Čechů. Dochází k tomu, že děti volyňských Čechů nechal ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) raději zabít „kyjevskými pučisty, než by nesplnil zadání vůdců protiruského tažení“.

Krvavý Zaorálkův podvod, při kterém umíraly děti. A média tomu ještě tleskají, nechápe Petr Hájek
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Bývalý vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek v pořadu Máte slovo

V této souvislosti vyzdvihuje postoj prezidenta. Miloš Zeman se podle Hájka zachoval jako prezident. „Český dodejme – neboť to je právě to, čím aktuálně rozlítil hlavní média. Nikoli česká, ale ta z BA-BAlandu. Tedy Babišovy a Bakalovy mocenské nástroje,“ uvedl Hájek s tím, že zaměstnanci Bakalových a Babišových médií používají náš mateřský jazyk jako nástroj manipulace pro velmi nečeské politické a ekonomické zájmy svých majitelů. „U obou hlavních mediálních magnátů lze totiž o vztahu k naší zemi jako jejich vlasti právem úspěšně pochybovat,“ podotýká Hájek.

Většinová média přivedl Zemanův postoj ke krajanům do extáze

Zeman má podle něj nezpochybnitelný mandát daný přímou volbou, ať byla jakkoliv sporná. Právě proto se nemusel ohlížet na zájmy „BA-BAlandu a politiků spojených s ním pupeční šňůrou mediokracie“. A proto se zastal našich krajanů, kteří chtějí opustit Ukrajinu.

Hájek si všímá toho, jak Zemanův postoj reflektovala většinová média. „Prezidentova obrana volyňských Čechů je uvedla přímo do extáze. A to byla jejich obvyklá chyba,“ tvrdí Hájek, podle kterého zmíněná média vytáhla několik tradičně „cinknutých“ karet: Zeman je buď Putinův agent, nebo chce dostat do Kyjeva „svého“ velvyslance. Zřejmě kvůli nějakým „svým“ obchodům.

Krajané obětí podvodu Zaorálkova ministerstva?

Hájek si všímá i toho, že jeden pokus o repatriaci části našich krajanů z Ukrajiny už proběhl na jaře. „Lubomír Zaorálek bleskově odjel na Volyň. A náhle zavládlo ticho. Dozvěděli jsme se, že ve skutečnosti našim krajanům v občanské válce nic nehrozí, že jsou vlastně docela spokojeni. Takže šlo asi o omyl. Komunikační šum,“ připomíná Hájek, podle kterého ale šlo jen o sprostý podvod.

„Prostě Zaorálkovi pražští ‚diplomatičtí Euročeši‘ začali volyňským Čechům docela nechutně vyhrožovat. Nešťastní krajané promluvili až nyní, když prezident Zeman celou kauzu znovu otevřel,“ podotýká Hájek.

Pravdu prozradila paní Doušová

A poukazuje na rozhovor, který v jednom z Babišových deníků vedl redaktor Luboš Palata se zástupkyní volyňských Čechů Věrou Doušovou. Ta uvedla, že před Zaorálkovou cestou dostali volyňští Češi od české ambasády v Kyjevě pokyn, aby po Zaorálkovi nepožadovali přesídlení do ČR. A odkud tento pokyn dostali? „Nevím. Možná z konzulátu, kterému se bojí odporovat. Aby, když to nevyjde, ještě vůbec někdy dostali víza do Česka,“ řekla Palatovi Doušová.

Serveru iDnes.cz pak řekla, že volyňští Češi získali pocit, že není vhodné, aby se přiznali k tomu, že se chtějí stěhovat, aby za to později nemohli být nějak potrestáni či znevýhodněni, kdyby například někdy chtěli vízum. „Měli plnou důvěru k panu prezidentovi a řekli mi, abych dala seznam pouze jemu a nikoli Ministerstvu zahraničních věcí,“ cituje Hájek slova Doušové ze zmíněného serveru.

Skutečný důvod postoje MZ ke krajanům?

A jaký je podle Hájka důvod nevstřícného postoje českého Ministerstva zahraničních věcí k repatriaci volyňských Čechů? „Odhalila by totalitní podstatu pučistické vlády. Tu však, jak Washington a Brusel skrze mediální propagandu tvrdí, všichni Ukrajinci – kromě ‚proruských separatistů‘ – přece milují, obdivují a podporují,” domnívá se Hájek.

Celý text ZDE.

Poukazuje na to, že současná kyjevská vláda, kterou označuje jako „pučisty“, má těžké ztráty a potřebuje na boje na východě Ukrajiny další „lidský materiál“. „Z odvodu se sice lze za astronomické částky vyplatit, jenže volyňští Češi nepatří mezi boháče. Na zadní vrátka pro děti ‚vyvolených‘ nemají. Sáhnou tedy po posledním ‚úskoku‘. Obrátí se přímo na prezidenta České republiky,“ vysvětluje Hájek s tím, že Zeman pak udělal, co jako Čech udělat má. Zoufalým krajanům vyjde vstříc.

Zeman ví, že za svá slova ponese vysoké politické náklady

„Protože však nedisponuje širšími pravomocemi, pojistí se tím, že vše provede otevřeně. Volání našich krajanů o pomoc zveřejní. Stejně jako ostrou kritiku ambasadora, jehož úřad nekoná, donekonečna protahuje žádosti ‚podezřelých‘ o víza, jedná s krajany jako s obtížným hmyzem. Zeman je zkušený, ví, že ponese vysoké politické náklady. Ale na druhé straně vah jsou zmařené životy českých lidí uvízlých ve složité situaci v cizině,“ vysvětluje Hájek svůj pohled na celou věc.

Reakci Babišových a Bakalových médií na prezidentův postoj Hájek označuje za kanonádu. „Zaorálek, Schwarzenberg a jejich mediální guerilly pálí na Hrad z největších ráží. Ohrožené životy, majetky či budoucnost Čechů v ukrajinských koncentrácích je pochopitelně nezajímají,“ podotýká Hájek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…