Kvůli systému Galileo se v ČR otevře nová škola. Bude učit evropanství

19.02.2012 7:22

Kvůli navigačnímu systému Galileo v Česku vznikne nová škola, která bude vyučovat evropanství. Vychází se tím vstříc zaměstnancům v administrativě Galilea, kteří si do Prahy přivedou své děti.

Kvůli systému Galileo se v ČR otevře nová škola. Bude učit evropanství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti

V létě se má do Prahy přesunout unijní navigační systém Galileo. Kvůli tomu se zde otevře i nová škola, která bude mít v názvu, že je „evropská“, a celkově téma „evropanství“ bude mít i v osnovách. Pracovníci v administračním orgánu Galilea, agentuře GSA, si totiž s sebou přivezou své děti.

"Ministerstvo školství agenturu GSA informovalo, že jakmile se agentura fyzicky přesune do Prahy, ČR zahájí proces získání akreditace pro Evropskou školu typu II," potvrdil informaci serveru Aktuálně.cz Radek Melichar z tiskového odboru ministerstva školství.

Agentura GSA se do Prahy přesune v létě, kdy by měla začít působit i speciální evropská škola. Díky tomu by děti mohly začít regulérní nový školní rok. Půjde o asi čtyřicet převážně francouzských, německých, italských a španělských dětí.

"V souvislosti s plánovanou změnou sídla European GNSS Agency hodlá uzavřít smlouvy se školami v Praze a blízkém okolí, na jejichž základě by bylo zajišťováno vícejazyčné vzdělávání dětí jejího personálu," píše se také na internetových stránkách agentury. Pravděpodobně se bude vybírat mezi Francouzským lyceem v Praze, Prague British School a Rakouským gymnáziem v Praze.

"Evropská škola typu II by byla otevřena i pro české žáky. Za děti zaměstnanců agentury platí školné Evropská komise, všichni ostatní studenti by museli hradit školné z vlastních peněz," dodal Melichar.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

10:21 Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

Staří, v ekonomických problémech, nevzdělaní. Takoví jsou dle společného projektu agentury STEM a Če…