Lékaři, kteří bojovali o své platy, na hromadném protestu neprodělali

25.03.2012 10:45

Do další kampaně bych nešel, nemám už na to energii, řekl pro Tyden.cz Pavel Vávra, jedna z tváří lékařské výzvy Děkujeme, odcházíme. Kampaní si každopádně nepohoršil, nyní vlastní lékařské zařízení pro speciální léčbu pacientů.

Lékaři, kteří bojovali o své platy, na hromadném protestu neprodělali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Leoš Heger

Před více než rokem burcoval doktor Pavel Vávra kolegy k podání hromadných výpovědí. Dnes jeden z tahounů protestní kampaně „Děkujeme, odcházíme“ vlastní kryocentrum, ve kterém léčí pacienty mrazem.

Na to, aby šel lékař z Vysočiny do další kampaně, prý už nemá sílu. A to i přesto, že lékaři, kteří loni bojovali s vládou o vyšší platy, na hromadném protestu neprodělali.

Situace ve zdravotnických zařízeních je však stále napjatá. Ministr zdravotnictví Leoš Heger a kraje si mezi sebou přehazují odpovědnost za podfinancování regionálních nemocničních zařízení.

Právě regionální nemocnice a doktoři, kteří v nich pracují, Hegera nejsilněji upomínají o sliby, které doktorům v oblasti platů dal. Ministr zdravotnictví však upozorňuje, že vzhledem k nedostatku financí ve státní pokladně musí svůj původní slib revidovat, protože vycházel původně z předpokladů, že ekonomika poroste.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

9:54 Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

Rusové pokračují v postupu na východě Ukrajiny. Útočí u Svatove a podle washingtonského Institutu pr…