Lidé kašlou na lesbické matky, miliony hlasů leží na ulici. Komentátor vyhlíží někoho, jako byl Ronald Reagan

23.10.2014 17:08

Dnešní svět se prý v mnohém podobá situaci v USA v 70. a 80. letech minulého století. Myslí si to alespoň Lubomír Vylíčil, který na serveru Pravý prostor uveřejnil úvahu, v níž se zamýšlí nad tím, co vlastně dnešní voliči chtějí - a to jak pravicoví tak levicoví. Dospívá k tomu, že práva lesbických matek občany netrápí. Politici by se spíš měli zaměřit na běžnou rodinu, aby dost vydělala, koupila si auto a podobně.

Lidé kašlou na lesbické matky, miliony hlasů leží na ulici. Komentátor vyhlíží někoho, jako byl Ronald Reagan
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna, ilustrační foto

Než se americký prezident Ronald Reagan stal prezidentem USA, byl členem jak levicové demokratické strany, tak pravicové republikánské strany. A po několika letech levicových vlád demokratů cítil, že jsou občané pomalu otravováni. A to jak voliči pravice, tak voliči levice. Prvně jmenovaní měli dost rostoucích regulací a přerozdělování vlastních peněz. Chtěli si s nimi sami nakládat, vydělat si na domek či auto a žít bez toho, aby mu státní úředníci koukali přes rameno. Levicoví voliči se příliš nezajímali o práva menšin, ale vadilo jim, že lidé žijící často pouze z dávek mají více peněz než pracující dělníci.

Takové politiky v Česku prý také máme

Reagan toto vše pochopil a nabídl voličům alternativu.  Podle Vylíčila takového politika potřebujeme i v dnešním Česku. „Ano, doba je těhotná čekáním na Reagana. Na charismatického člověka, který slovy prostými, nehledanými a srozumitelnými řekne konečně nahlas, že ‚král je nahý‘. Že občan je majitel, nikoli majetek státu. Že národní stát je tou nejvyšší jednotkou, kterou její vlastník a zřizovatel, občan, může smysluplně spravovat a kontrolovat,“ konstatuje autor.

Celý komentář ZDE

Tvůrce úvahy má za to, že politici podobní Reaganovi v Česku žijí a teoreticky tak mají možnost zvednout miliony hlasů nespokojených voličů, které se „válí na chodníku“. Takoví politici ale musí najít cestu, jak tyto lidi oslovit, a to i cestou jdoucí mimo tradiční média.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …