Lidé nejsou blbí. Kalousek chválil knížete a Hanákovou a dočkal se odpovědi

02.04.2013 9:18

První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek poskytl rozhovor serveru Aktuálně.cz, ve kterém mluvil o volebních vyhlídkách své strany. Jeho bezedný optimismus však na Facebooku mírnil europoslanec ODS Jan Zahradil.

Lidé nejsou blbí. Kalousek chválil knížete a Hanákovou a dočkal se odpovědi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek ve sněmovně

Anketa

Je dobře, že Zeman vyvěsí na Hradě vlajku EU?

46%
54%
hlasovalo: 7943 lidí

„Fenomén Karla Schwarzenberga bude táhnout dál,“ prohlásil Kalousek sebejistě hned v úvodu rozhovoru. Populární ministr zahraničí totiž podle něj není pouhým maskotem, ale naopak ztělesněním priorit strany. Voličům pak opět vzkázal, že mají šanci učinit „svého Karla“ ministerským předsedou. „Když jste si přáli Karla Schwarzenberga prezidentem, nepodařilo se to, pořád máte šanci udělat si ho svým premiérem,“ vyzval Kalousek a připomenul, že premiér toho zmůže mnohem více, než hlava státu.

Jeho ambici dostat Schwarzenberga do premiérského křesla se však vysmál europoslanec ODS Jan Zahradil. Podle něj si lidé nedokáží knížete v čele vlády ani představit. „Karel jako prezident byl možná pro dost lidí představitelný. Karel jako premiér je katastrofa, protože to je úplně jiný žánr,“ napsal Zahradil na svůj facebookový profil s tím, že „lidé nejsou blbí".

Podle něj bylo velkou Kalouskovou chybou postavit celou kampaň na „Karlovi“. „A já jí TOPce z celého srdce přeju,“ píše někdejší první místopředseda ODS. Tuto chybu si podle něj už uvědomuje i sám Kalousek, neboť celý rozhovor je důkazem, jak moc si nevěří.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

 „Ta hraná sebedůvěra a arogance je až legrační,“ píše Zahradil. Má tím na mysli zejména Kalouskovy výroky, že je mu úplně jedno, co říkají jeho koaliční partneři z ODS. „Ať si říkají, co chtějí,“ uvedl ministr financí.

Neuvěřitelné je podle Zahradila rovněž to, jak Kalousek hájí ministryni kultury Alenu Hanákovou. „Jakýkoliv ministr kultury je v zajetí nekompatibilních zájmů různých skupin na kulturní scéně,“ řekl o vysmívané ministryni. Korunu všemu pak nasadil, když Hanákovou pochválil, že „Alena Hanáková se v této situaci orientuje s veškerým úsilím a noblesou, kterou ta pozice vyžaduje,“ a přidal, že důvodem nepopularity může být i to, že při své práci občas někomu šlápla na kuří oko. Podle Zahradila je však obhajoba ministryně, o jejímž vystřídání už se mluví i v TOP 09, neudržitelná.  

Celkově jsou podle Zahradila Kalouskova slova projevem velkého zoufalství. „Takže se vším cynismem říkám, že nakonec na tom vyděláme my,“ uzavírá europoslanec svou glosu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…