Lidé se loučí s Dienstbierem. Soustrast vyjádřila i Clintonová

12.01.2011 14:56

Lidé se od středečního dopoledne v sídle Senátu podepisují do kondolenční listin. Vyjadřují tak lítost s úmrtím Jiřího Dienstbiera. Svou lítost ve středu vyjádřila i šéfka diplomacie USA Hillary Clintonová.

Lidé se loučí s Dienstbierem. Soustrast vyjádřila i Clintonová

Disident, novinář, první polistopadový ministr zahraničí a senátor za ČSSD zemřel po delší nemoci v sobotu ve věku 73 let. Poslední rozloučení s ním se odehraje v Senátu tento pátek. Už ve středu ale mohli lidé zanechat svůj podpis na kondolenční listině.

Listina je připravena v recepci u vchodu z Valdštejnského náměstí. Svou soustrast tam budou moci lidé vyjádřit ještě celý čtvrtek a v pátek dopoledne. Listinu už podepsali velvyslanci působící v Praze i předseda horní komory parlamentu Milan Štěch.

Soustrast vyjádřila i Clintonová

Soustrast svoji i prezidenta Baracka Obamy Česku vyjádřila i americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová. "Dientsbierova odvaha a vize byly klíčové v sametové revoluci, která Československu přinesla svobodu po 41 letech komunistické vlády. Se svým německým protějškem Hansem-Dietrichem Genscherem doslova přestřihli ostnatý drát železné opony, který odděloval Československo od Západu," vzkázala podle ČTK.

Na Dienstbiera se podle ní bude vzpomínat jako na talentovaného novináře, odvážného disidenta a obhájce lidské důstojnosti a svobody. "Moje myšlenky a modlitby jsou s jeho manželkou Jiřinou a jeho třemi dětmi," dodala.

Čtěte:

Gentleman a frajer Dienstbier. Nepřemýšlel, co se vyplatí

Tiskový hold Jiřímu Dienstbierovi: 14 pondělních stran

Foto: state.gov

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…