Lidovci nabádají rodiče k protestům kvůli zvýšení příspěvků. Opomenutí mají chodit na úřady

04.01.2020 14:01

Lidovci nabádají rodiče, kteří nedosáhnou na rodičovský příspěvek navržený vládou, aby šli na úřad práce. Nespravedlivý rodičovský příspěvek napadnou u Ústavního soudu, informuje server Echo24.cz.

Lidovci nabádají rodiče k protestům kvůli zvýšení příspěvků. Opomenutí mají chodit na úřady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tisková konference po jednání celostátního výboru KDU-ČSL

Současná úprava znevýhodňuje na 70 tisíc rodin, které příspěvek vyčerpaly v průběhu roku. Nyní už stížnost připravují lidovečtí senátoři, kteří se pro návrh spojili s iniciativou #TAKÉPEČUJEME, kterou v současné době zavalují zprávami rodiny, jež nevědí, na koho se obrátit. 

Iniciativa spolu s lidovci proto připravila postup, jak znevýhodněné rodiny na peníze případně dosáhnou, pokud by stížnost u Ústavního soudu uspěla. Nabádá rodiče malých dětí, aby šli na úřad práce a požádali o vyšší příspěvek. „Je rozhodně lepší se o tyto peníze nyní aktivně zajímat a odevzdat včas správně vyplněný formulář, než svojí nečinností přijít až o osmdesát tisíc korun, bude-li naše ústavní stížnost úspěšná,“ upozornil senátor Lumír Kantor.

Lidovci počítají s tím, že úřady práce požadavek těchto rodin zamítnou. Proti rozhodnutí se však prý není třeba dále odvolávat, pouze je třeba vyčkat rozhodnutí Ústavního soudu ve věci návrhu podaného senátory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…