MF DNES se pustila do Zemana: Svými výklady zmátl celé NATO

06.09.2014 6:51

Prezident Miloš Zeman si rád hraje se slovíčky. Znovu to ukazuje už od chvíle, kdy se na počátku minulého roku stal prezidentem. Na summitu NATO ale poněkud mátl partnery z aliance, když předložil lingvistický výklad chování Ruska v posledních dnech.

MF DNES se pustila do Zemana: Svými výklady zmátl celé NATO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman se postaral o to, že je česká zahraniční politika poněkud nečitelná. Ještě ve čtvrtek totiž na summitu NATO řekl, že věří ruskému ministrovi zahraničí Sergeji Lavrovovi, že neprobíhá žádná ruská invaze na Ukrajinu. O den později už svá slova mírnil a hovořil o hybridní válce.

Prezident se nejprve stavěl na stranu politiků, kteří volali po tvrdším postupu vůči Rusku v podobě ostřejších sankcí. Před odjezdem na summit NATO už ale tvrdil, že nevidí důvod k zostřování sankcí. V pátek na summitu pro změnu hovořil o ruské agresi. Jak si tyto názorové posuny vyložit? To ve vyjádření uvedeném v sobotní MF Dnes uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

„Prezident Zeman chápe invazi jako překročení hranic a vstup „regulérní“ armády na území cizího státu,“ píše deník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …