Mafiáni a podvodníci už zapíjejí mou likvidaci. Jiří Dienstbier "vystřílel Liďák" a tím prý nejspíš definitivně skončil

11.11.2016 7:29

Nelichotivě označil své stranické kolegy ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier. Prý jsou „pračka peněz“, „odsouzený podvodník“ a „bezpáteřní pučisté“. Vyjádřil se tak na sociálních sítích a myslel tím jednoho europoslance, pražského zastupitele, hejtmana a vlivného poslance. Na to, co napsal Dienstbier na sociálních sítích, upozornila dnešní Mladá fronta Dnes.

Mafiáni a podvodníci už zapíjejí mou likvidaci. Jiří Dienstbier "vystřílel Liďák" a tím prý nejspíš definitivně skončil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

List poukazuje na to, že Dienstbier nyní bojuje o své setrvání ve vládě, které je ale málo pravděpodobné. A jeho nezvykle ostrý útok na spolustraníky se spíše než jako boj o přežití jeví jako nezamýšlené bouchnutí dveřmi.

„Po mém odvolání volají bezpáteřní pučisté z Lán (Tejc, Zimola) a pražská mafie v čele s pračkou peněz Pochem a odsouzeným podvodníkem Březinou,“ napsal včera Dienstbier. A pokračoval ironickým posměškem, že tato skupina má asi představovat novou ČSSD, která straně zajistí voliče.

Jak list píše, Dienstbier tvrdí, že se jen brání útokům kolegů, kteří se mu kvůli možnému konci ve vládě pošklebují. Nicméně přiznává, že by pro všechny bylo lepší, kdyby ministerská rošáda hlavně co nejrychleji skončila.

Dienstbier uvádí, že si nezačal, jen mu došla trpělivost, píše dále list. „Dosud jsem hájil premiéra, že ta výměna je jeho věc, zatímco se tu do mě pouští nějaká parta v zákulisí,“ brání se Dienstbier, který si například v novinách přečetl, že už kolegové jeho odchod z vlády „zapili“.

„Pokud si takové hádky premiér nepřál, měl to sdělit hlavně těm, co do mě kopou,“ dodal ministr.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…